Ουγκάντα: Κλιμακώνεται η επιδημία Έμπολα – Κλείνουν τα σχολεία

Ουγκάντα: Κλιμακώνεται η επιδημία Έμπολα – Κλείνουν τα σχολεία

Τα σχολεία σε όλη την Ουγκάντα ​​θα κλείσουν δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο τέλος των μαθημάτων, μετά την επιβεβαίωση 23 κρουσμάτων Έμπολα σε μαθητές, με οκτώ από τα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας της χώρας, Τζανέτ Καταχά Μουσεβενί.

Ειδικότερα, η Μουσεβένι γνωστοποίησε ότι το υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να κλείσει τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 25 Νοεμβρίου, επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας καθιστούν τους μαθητές εξαιρετικά ευάλωτους στη μόλυνση.

«Το κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα θα μειώσει τις περιοχές συγκέντρωσης όπου τα παιδιά βρίσκονται σε καθημερινή στενή επαφή με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και άλλο προσωπικό και όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταδωθεί ο ιός», δήλωσε η υπουργός και σύζυγος του προέδρου της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία της Ουγκάντα ​​διανύουν τώρα το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση παρέτεινε το lockdown τριών εβδομάδων στις γειτονικές μεταξύ τους περιοχές Μουμπέντε και Κασσάντα, που αποτέλεσαν το επίκεντρο της νέας επιδημίας Έμπολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η Ουγκάντα ​​είχε καταγράψει περισσότερα από 150 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 64 θανάτων. Ο τελευταίος καταγεγραμμένος θάνατος στην Ουγκάντα ​​από Έμπολα ήταν το 2019.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter