ΠΑΕ Ξάνθη: Αποκαλύψεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κίνδυνος για νέες περιπέτειες

ΠΑΕ Ξάνθη: Αποκαλύψεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κίνδυνος για νέες περιπέτειες

Πριν δύο χρόνια η ΠΑΕ Ξάνθη πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς (η περίφημη υπόθεση πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ) κάτι που της κόστισε τον υποβιβασμό της στη Super League 2.

Ένα χρόνο αργότερα (2020) και πριν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός της Ξάνθης, όταν ακόμη εκκρεμούσαν οι εφέσεις και η ομάδα ήταν μεταξύ SL1 και SL2, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το όνομα ενός Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία ως υποψήφιου αγοραστή της ΠΑΕ και ο οποίος αν και δεν γνώριζε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόταν ο σύλλογος εντούτοις προχώρησε στην εξαγορά του κι έγινε επισήμως ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Σήμερα ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας φέρεται να αποτελεί παρελθόν από την ιδιοκτησία της ομάδας, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται κατηγορούμενος για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών!

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το ThrakiSports.gr «ο Μπιλ Πάπας κατέθεσε πρόσφατα εγγράφως, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας από την Ελλάδα όπου βρίσκεται, αναφέροντας μεταξύ άλλων την περιουσιακή του κατάσταση, στην οποία δεν συμπεριέλαβε την ΠΑΕ Ξάνθη ως μέρος της ιδιοκτησίας του».

Όπως αναφέρει το ThrakiSports.gr, το γεγονός ότι όλη του η περιουσία σύμφωνα με την κατάθεσή του ανέρχεται μόλις σε κάτι παραπάνω από 200.000 δολάρια είναι ωστόσο κάτι που έντονα αμφισβητείται με αποτέλεσμα πλέον να έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αυστραλιανών αρχών η ΙΚΕ Mazcon που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη και μέσω της οποίας απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «σε μια από τις τρεις έγγραφες καταθέσεις του, ο Μπιλ Πάπας υποστήριξε ότι τον περασμένο Μάρτιο πούλησε όλες τις μετοχές του στην εταιρεία Mazcon, η οποία είναι μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ Ξάνθη. Σε απλά ελληνικά, ο Μπιλ Πάπας με την υπογραφή του σε δημόσιο έγγραφο δηλώνει στις αρχές της Αυστραλίας ότι δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη αφού πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία, μέσω της οποίας είχε επενδύσει στην ομάδα της Θράκης.

Στην κατάθεση του Μπιλ Πάπας δεν αναφέρεται ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Mazcon και άρα της ΠΑΕ Ξάνθη, ωστόσο η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac που πρωταγωνιστεί στις νομικές κινήσεις εναντίον του Πάπας φέρεται ευθέως να αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Η τράπεζα παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο τραπεζικός λογαριασμός της Μazcon μέχρι πολύ πρόσφατα τροφοδοτούνταν από εμβάσματα εξ Αυστραλίας εταιρειών του Πάπας, που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην φερόμενη απάτη».

Το ThrakiSports.gr διευκρινίζει ότι «μια αναζήτηση στα στοιχεία του ελληνικού ΓΕΜΗ δείχνουν ότι ο Μπιλ Πάπας εξακολουθεί να εμφανίζεται ως κάτοχος του 99% των μετοχών της Mazcon με το υπόλοιπο 1% να ανήκει στον Τάσο Γιαμουρίδη, ο οποίος έχει οριστεί και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη o Μπιλ Πάπας εμφανίζεται να παραμένει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη ακόμα και σήμερα. Επίσης παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, με διευθύνοντα σύμβουλο όπως προαναφέρθηκε τον Τάσο Γιαμουρίδη.

Στην εταιρεία Mazcon εκτός των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη φέρονται να ανήκουν και τέσσερα ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, σε ένα από τα οποία εντοπίστηκε από ΜΜΕ της Αυστραλίας ο Μπιλ Πάπας να κάνει διακοπές στα τέλη Ιουλίου μαζί με τη σύντροφό του. Με αυτά τα δεδομένα, η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac φέρεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Μπιλ Πάπας ότι έχει πουλήσει την Mazcon και μέσω αυτής την ΠΑΕ Ξάνθη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της τράπεζας της Αυστραλίας, στόχος αυτής της έγγραφης κατάθεσης του Μπιλ Πάπας είναι να αποπροσανατολίσει τις αρχές από τυχόν κατασχέσεις στο χαρτοφυλάκιο της Mazcon (συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΕ Ξάνθη), οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οποίας φέρονται να έχουν γεμίσει με χρήματα που αποτελούν προϊόν εγκλήματος. Η Westpac φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο της πλέον και τον Γιαμουρίδη, ως αποδέκτη εκατομμυρίων δολαρίων από την Αυστραλία που φέρονται να αποκτήθηκαν από τον Μπιλ Πάπας με απατηλές μεθόδους.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας όπως το έγκυρο Australian Financial Review συνεχίζοντας το ρεπορτάζ τους, αναζήτησαν επίσημες απαντήσεις για το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη τόσο από την ίδια την ομάδα της Θράκης όσο και από την διοργανώτρια αρχή της Super League 2 αλλά όπως δημοσίευσαν απαντήσεις δεν πήραν από καμία πλευρά».

Εφόσον πάντως –επισημαίνει η ιστοσελίδα της Θράκης- υπάρχει πράγματι έγγραφος ισχυρισμός του Μπιλ Πάπας ότι πούλησε την Ξάνθη ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ακόμα και αν δεν έχουν περαστεί αυτές οι αλλαγές στο ΓΕΜΗ, θα πρέπει να έχουν δηλωθεί στα έγγραφα με τα οποία η ΠΑΕ Ξάνθη ζήτησε αδειοδότηση για τη νέα σεζόν 2021-22, τόσο από την ΕΠΟ όσο και κυρίως από την ΕΕΑ.

Διαφορετικά η ΠΑΕ Ξάνθη θα κινδυνεύσει ξανά να περάσει από την γνωστή περιπέτεια της ψευδούς κατάθεσης στοιχείων σχετικά με το μετοχολόγιo της, όπως συνέβη και στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας, που της στοίχισε αφαίρεση βαθμών και ουσιαστικά τον υποβιβασμό της στην SL2.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter