Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποιος είναι ο «Shark» που παραδόθηκε

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποιος είναι ο «Shark» που παραδόθηκε

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ του Μ.Δ. ή «Shark» ηγετικού στελέχους της Θύρας 7 που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη. Ο 31χρονος παραδόθηκε την Παρασκευή στις αρχές και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης του. Στο σπίτι του εντοπίστηκε πλήθος φυσιγγίων. Ήταν καταζητούμενος κι είχε εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το Διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο Μ.Δ. κάτοικος Κορυδαλλού είχε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της επίθεσης στις αστυνομικές δυνάμεις. Εντόπισε το σημείο μαζί με άλλους όπου ήταν τοποθετημένη η διμοιρία των ΜΑΤ και «μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενέργησαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών».

Ηγετικό στέλεχος και ηθικός αυτουργός

Το όνομά του βρίσκεται μεταξύ των 8 ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 και αντιμετωπίζει την κατηγορία του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Γ. Λυγγερίδη. Όπως χαρακτηριστικά γράφεται στο Διαβιβαστικό: «Αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες».

Στον έλεγχο που έγινε στον «Shark», «με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση των ανευρεθέντων σωματιδίων σε φορέα φωτοβολίδας τύπου αλεξιπτώτου. Επίσης, εντοπίστηκαν επιπλέον, σωματίδια καταλοίπων πυροβολισμού στο δείγμα από τα χέρια του». Μάλιστα στο παρελθόν ο Μ.Δ. είχε ταυτοποιηθεί από τη αστυνομία στις 2 Οκτωβρίου του 2021 σε «ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο», όμως «στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του».

Είχε κατηγορηθεί και για ενδοοικογενειακή βία

Το ηγετικό στέλεχος βαρύνεται και με δύο δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία που φέρεται να άσκησε εις βάρος της συζύγου του Ζ.Ο. Την πρώτη φορά η σύζυγός του προσήλθε στις 5:00 το πρωί στο Α.Τ Πετρούπολης, στις 28/5/2021 και του υπέβαλλε μήνυση για τις πράξεις του που έλαβαν χώρα στο σπίτι της στην Πετρούπολη. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους σχηματίστηκε ξανά δικογραφία εις βάρος του «Shark».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Διαβιβαστικό: «Την 04:40 ώρα της 03-07-2021 αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι από τον παράδρομο της Λεωφόρου Αθηνών με ρεύμα προς Αθήνα έξωθεν της περιοχής Αφαίας στο Χαϊδάρι εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται πίσω από την γυναίκα του και να της προκαλεί λάκτισμα (κλοτσιά) με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει κάτω. Άμεσα, πλησίασαν προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και σε γενόμενη ερώτηση τους για το τι συνέβη, η γυναίκα δήλωσε πως ο κατηγορούμενος αποτελεί πρώην σύντροφος της και προ διμήνου του είχε υποβάλλει έγκληση για πράξεις ενδοοικογενειακής βίας και επιθυμούσε να του υποβάλλει εκ νέου. Κατόπιν αυτού συνελήφθη και αμφότεροι προσήχθησαν στην ανωτέρω Υπηρεσία».

Πέραν των δυο περιστατικών σε Πετρούπολη και Χαϊδάρι εις βάρος του Μ.Δ. έχει σχηματιστεί και δικογραφία για φθορές σε συρμούς του Ηλεκτρικού. Στις 3:45 το ξημέρωμα στις 26 Φεβρουαρίου του 2021, μαζί με 4-5 άγνωστα άτομα ο Μ.Δ. «προέβη σε βάψιμο τεσσάρων βαγονιών συρμού του Η.Σ.Α.Π., ο οποίος ήταν ακινητοποιημένος στο σταθμό του νέου Φαλήρου με χρήση σπρέι δημιουργώντας γκράφιτι και προκαλώντας φθορές.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία αποκαλύπτει το Vox

Ο Άδωνης… δίδαξε τον Βελόπουλο: Όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πωλούσε «το χειρόγραφο του Ιησού»

Ακρίβεια: «Δεν τα ξέρουν καλά οι καταναλωτές», αλλά τα… γνωρίζει ο Σκρέκας και η κυβέρνηση (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Οι Πρέσπες, η ακροδεξιά, οι αλυτρωτισμοί και ο ασκός του Αιόλου

Eurovision 2024: Διαμαρτυρία με… χασμουρητά από την Μαρίνα Σάττι όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter