ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Τρίτη και φαρμακερή με Αραούχο και κορυφή η Ενωση

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Τρίτη και φαρμακερή με Αραούχο και κορυφή η Ενωση

Τρεις φορές βρήκε δίχτυα η ΑΕΚ στη Τούμπα, μέτρησε μόνο το τρίτο γκολ του Αραούχο στο 80’ αλλά αυτό ήταν αρκετό για την Ενωση να πάρει μεγάλη νίκη με 1-0 στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό…

Το ντέρμπι πήρε φωτιά από το ξεκίνημα με πολλά νεύρα μεταξύ παικτών και πάγκων και στο 7ο λεπτό έγινε η φάση που θα συζητηθεί για πολλές μέρες ακόμα. Σε λάθος γύρισμα του Σβαμπ, ο Πινέδα έφυγε την αντεπίθεση, γύρισε τη μπάλα στον Αμραμπατ, που έστειλε τη μπάλα στη κενή εστία για το 0-1 αλλά ο Κουλμπάκοφ είχε ήδη σφυρίξει και ακυρώσει το γκολ χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο που ακυρώθηκε. Η φάση ελέγχθηκε από τον Δανό ρέφερι στο VAR και συμφώνησε με την απόφαση του Λευκορώσου! Δημιουργήθηκε ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων αλλά παρά τις διαμαρτυρίες τίποτα δεν άλλαξε. Αμεση ήταν και η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ που σχολίασε στα social media τη φάση και την χαρακτήρισε ως το «σκάνδαλο του αιώνα»…

Λίγο αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε νέο σχόλιο στο οποίο ανέφερε: «Η συνέχεια του ματς της Τούμπας μετά από αυτό που είδαμε, προκαλεί τη νοημοσύνη όσων το παρακολουθούν. Έχουμε ζήσει την μεγαλύτερη διαιτητική σφαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Είναι κωμικοτραγικό απλά…».

Το ματς είχε πολλά φάουλ και διακοπές, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει εκμεταλλευόμενος ότι η ΑΕΚ έχασε την αυτοσυγκέντρωση της μετά το ακυρωθέν γκολ αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η ομάδα του Αλμέιδα επανήλθε μετά από ένα δεκάλεπτο πίεσης κι έδειχνε ότι πατάει καλύτερα στο ματς.

Μέχρι το ημίχρονο το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα ακόμη ποστάρισμα διαμαρτυρίας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στο οποίο ανέφερε: «36’ ο Αουγκούστο ρίχνει αγκωνιά στον Άμραμπατ, ο Κουλμπάκοφ δεν του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα!».

Στο 2ο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε ίδιο. Νεύρα, εντάσεις, πολλά φάουλ που σταματούσαν τον ρυθμό. Στο 68’ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από σουτ του Ολιβέιρα ο Αθανασιάδης έδιωξε προς την εστία του αλλά αυτή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση στο τελευταίο 20λεπτο αλλά η ΑΕΚ ήταν πάλι αυτή που βρήκε δίχτυα στο 76’ με κεφαλιά του Τζαβέλλα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Και τέσσερα λεπτά μετά (80’) η Ενωση που βρήκε πολλά κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ πέτυχε πάλι γκολ που αυτή τη φορά μέτρησε μετά τον έλεγχο και του VAR! Σέντρα του Μάνταλου στον Αραούχο, κοντρόλ και σουτ του τελευταίου και 0-1. Τρίτη και φαρμακερή για τους γηπεδούχους…

Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ «κιτρίνισε» τους Αουγκούστο, Σάστρε, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Τζαβέλλα, Ολιβέιρα, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Τάισον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Σβαμπ (46’ Ντάντας), Αουγκούστο (85’ Φ. Σοάρες), Κωνσταντέλιας (72’ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (61’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72’ Τόμας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82’ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46’ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63’ Ελίασον), Πινέδα (71’ Μάνταλος), Αραούχο (82’ Τσούμπερ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter