«Παρέλαση» του Αρη στο ΟΑΚΑ, 2-0 την ΑΕΚ

«Παρέλαση» του Αρη στο ΟΑΚΑ, 2-0 την ΑΕΚ

Ο εντυπωσιακός φέτος Αρης του Ακη Μάντζιου πέρασε νικηφόρα και από το ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε 2-0 της προβληματικής ΑΕΚ και σκαρφάλωσε πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας, δυο βαθμούς μπροστά από τους δύο «δικεφάλους» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που έμειναν 17 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό μετά την 21η αγωνιστική της Super league 1.

Ο Αρης κυριάρχησε στο πρώτο μέρος απέναντι στην ασύνδετη ΑΕΚ που τα περίμενε όλα από τον Λιβάι Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή, έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων και κατάφεραν στο 29’ να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δεληζήσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ματέο Γκαρσία, που πλάσαρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, αλλά στην επιστροφή της ο Ροζ πρόλαβε τους αμυντικούς κι έκανε το 0-1.

Η άσχημη εικόνα της ΑΕΚ ανάγκασε τον Χιμένεθ να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ρίχνοντας στον αγώνα τους Νταντσένκο, Μάνταλο και Μαχαίρα προκειμένου η ομάδα του να γίνει πιο δημιουργική και πιο πιεστική. Όμως ο Αρης ήταν εκείνος που έχασε στο 48’ τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερτόγλιο να κάνει το 0-2. Παρά τις αλλαγές, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κουέστα και ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα και 4η αλλαγή βάζοντας τον Ολιβέιρα στη θέση του Ανσαριφάρντ. Όμως το ματς δεν άλλαξε εικόνα και ο Αρης ήταν εκείνος που απειλούσε, όπως στο 66’ που ο Αθανασιάδης κράτησε όρθια την ομάδα του σώζοντας το πλασέ του Ματέο Γκαρσία. Η ευκαιρία «ξύπνησε» την ΑΕΚ που ξεκίνησε να πιέζει και στο 70΄είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ του Μαχαίρα, και στο 82’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Δεληζήση από σέντρα του Λόπες. Κι ενώ η ΑΕΚ έψαχνε την ισοφάριση, ο Αρης στο 91’ με τον Σίλβα από πάσα του Μάνου, έκανε με δυνατό σουτ το 0-2 και σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του…

O Λετονός ρέφερι Αντρίς Τρεϊμάνις έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σιμόες, Λόπες, Κρίστισιτς, Σούντγκρεν, Μάνο.

ΑEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (79’ Τάνκοβιτς), Λ. Γκαρσία, Αλμπάνης (46’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα (84’ Κάτσε), Γκάμα (84’ Μπρούνο), Μ. Γκαρσία (84’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (74’ Σίλβα), Μαντσίνι (67’ Μάνος).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter