Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη «λίστα Μπογδάνου»

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη «λίστα Μπογδάνου»

Η κατακραυγή που ξεσήκωσε η δημοσίευση σε ιστοσελίδα, που συνδέεται με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, λίστας με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο στην Αθήνα με το πρόσχημα την …ανάδειξη του δημογραφικού και κοινωνικού προβλήματος που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην Αθήνα και το οποίο δημοσίευμα έσπευσε να τουιτάρει ο εν λόγω βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τη παραγγελία που έχει δοθεί για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αρχικά θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή με τον κατάλογο με τα ονόματα μαθητών σε νηπιαγωγείο μαζί με το όνομα της δασκάλας τους. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Διαβάστε επίσης: Αυτό που έκανε ο Μπογδάνος το ζήταγε η Χρυσή Αυγή (Video)

Υπενθυμίζεται ότι τη λίστα των ανήλικων μαθητών, που στην πλειοψηφία τους είναι παιδάκια που έχουν έρθει από άλλες χώρες, δημοσίευσε η ιστοσελίδα meaculpa.gr (σύμφωνα με τον Μπογδάνο είναι πλέον ιδιοκτησίας της συζύγου του) χαρακτηρίζοντας την ως «σοκαριστική» επειδή αναδεικνύει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα».

Στο δημοσίευμα επισημαινόταν, εννοείται, ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είναι από τις «ελάχιστες εξαιρέσεις» βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα, με τον ίδιο να κάνει retweet το επίμαχο άρθρο.

Όταν η κατάπτυστη ανάρτηση στοχοποίησης ανήλικων μαθητών προκάλεσε και εύλογα τεράστιες αντιδράσεις , οι διαχειριστές του site κατέβασαν την λίστα με τα ονόματα κάνοντας λόγο για «ατόπημα».

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναγκάστηκε να μιλήσει κι εκείνος, μέσω tweet ,για λάθος κι ενημέρωσε πως το site διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για το ατόπημα αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter