Παρίσι: Με… κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 – Η ειδική άδεια που ελήφθη

Παρίσι: Με… κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 – Η ειδική άδεια που ελήφθη

Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισιού 2024, Τόνι Εστανγκε, κάθε ένα από τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη θα φέρει 18 γραμμάρια από θραύσματα του Πύργου του Άιφελ που εξήχθησαν από κομμάτια του ιστορικού συμβόλου και προέρχονταν από ανακαινίσεις του μνημείου, ενώ φυλάσσονταν κρυφά σε υπόστεγα στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αυτό που εγείρει ερωτηματικά είναι η αποκάλυψη ότι το «Παρίσι 2024» έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να αναπαρίσταται στα μετάλλια και ο Πύργος του Αίφελ.

Αυτό που απαιτείται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι στα μετάλλια να απεικονίζονται οι μορφές της θεάς της νίκης, Αθηνάς, το Παναθηναϊκό στάδιο και η Ακρόπολη.

Ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής των τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής, επισήμανε πως:

«Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ίχνος στις μνήμες των ανθρώπων για το πώς θα είναι αυτοί οι Αγώνες» (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου και 28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), με το πιο όμορφο σύμβολο που μας ανήκει, τον Πύργο του Αϊφελ, που υποδέχτηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το 2023».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητών Cojo και Ολυμπιονίκης, Μάρτιν Φουρκάντ, με τη σειρά του δήλωσε:

«Η επαναφορά του μεταλλίου φέρνει πίσω ένα κομμάτι της ιστορίας, αλλά εδώ, φέρνοντας πίσω αυτό το Ολυμπιακό μετάλλιο φέρνει πίσω ένα κομμάτι της Γαλλίας, ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας».

Διαβάστε επίσης:

Το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης πάει… Παρίσι

Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter