Παρουσίαση του βιβλίου «Έθνος και εθνικές μειονότητες: Η μελέτη της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

Παρουσίαση του βιβλίου «Έθνος και εθνικές μειονότητες: Η μελέτη της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Πηγαδά «Έθνος και εθνικές μειονότητες: Η μελέτη της Γενοκτονίας των Αρμενίων» από τις εκδόσεις Μπατσιούλα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απρίλιου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του αρμενικού πολιτιστικού κέντρου Νέου Κόσμου «Αράμ Μανουκιάν» (οδός Μήτρου Σαρκουδίνου 120, Αθήνα). Θα προλογίσουν ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής κ. Δημήτρης Καιρίδης και ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Militaire.gr κ. Πάρις Καρβουνόπουλος. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο εξετάζει τις οδυνηρές πτυχές της ιστορίας του λαού των Αρμενίων, των γεγονότων και των συνθηκών που προηγήθηκαν της Γενοκτονίας, ενώ αναφέρεται και στη δημιουργία της μεγάλης Αρμενικής Διασποράς και τις προσπάθειες για την παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη του συγκεκριμένου εγκλήματος. Πώς παρουσιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα από την ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία; Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο εθνικισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αρμενική γενοκτονία; Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό των Αρμενίων όταν αναφερόμαστε στη λέξη γενοκτονία; Το ελληνικό κράτος κατάφερε στο πέρασμα των χρόνων να αφομοιώσει τους Αρμένιους; Γιατί η αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί μία σημαντική «νίκη» για το έθνος των Αρμένιων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να απαντήσει το παρόν βιβλίο ανιχνεύοντας τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γενοκτονία, αλλά και τις συνέπειες αυτής. Η πολύτιμη συμμετοχή στην πρωτογενή έρευνα των μελών της αρμενικής κοινότητας μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τις σκέψεις και τις γνώμες τους σχετικά με τα γεγονότα, ενώ μελετάται και η χωρική τους διάσταση εντός του νομού Αττικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter