ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο «αντίπαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του Αλέξη Τσίπρα

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο «αντίπαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του Αλέξη Τσίπρα

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη πρωτίστως επειδή ανέδειξε τις αδυναμίες εντός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, έδειξε να γνωρίζει τις περισσότερες εξ αυτών χωρίς όμως και να βρίσκονται προσώρας λύσεις.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτησή του προς το τέλος της συνεδρίασης όταν έκανε λόγο για μια «δύσκολη αναμέτρηση μέχρι τις εκλογές» μιλώντας για τους δύο μεγάλους αντιπάλους στο δρόμο προς την εκλογική πρωτιά: ένα ολόκληρο σύστημα που δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και «ο κακός μας εαυτός»!

Αυτός ο «κακός εαυτός» έκανε και πάλι την εμφάνισή του με την επιλογή των επικεφαλής των περίπου 35 τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής να εξελίσσεται για μια ακόμη φορά σε ένα «παζάρι» μεταξύ των τάσεων και ομάδων στο εσωτερικό του κόμματος. Ένα παζάρι που είχε και αρκετό παρασκήνιο τις προηγούμενες ημέρες (τελικά το draft των ονομάτων διέρρευσε και πάλι επιλεκτικά από τον Τύπο).

Προηγουμένως η «Ομπρέλα», διά στόματος του Νίκου Φίλη, έθεσε εκ νέου θέμα «αριστερής ταυτότητας» («γι’ αυτό δεν προχωράμε στις δημοσκοπήσεις», είπε) με αναφορές και πάλι στο «ναι» του κόμματος στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Σουηδία και Φινλανδία. Με το εν λόγω θέμα η ομάδα είχε προ ημερών κάνει την επανεμφάνισή της μετά από το ήρεμο μεσοδιάστημα από το Συνέδριο μέχρι σήμερα.

Πρακτικά ένα «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ (για την ουσία δεν θα άλλαζε τίποτε) θα έβαζε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο όλων των κέντρων λήψεως των αποφάσεων και θα κατέστρεφε κάθε προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να παρίσταται στα φόρα ως μέρος της λύσης και ως φορέας μιας εναλλακτικής πρότασης ενώ θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτεθειμένο απέναντι στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κι αυτά τα γνωρίζει καλά ο πρόεδρος του κόμματος. Η δε συζήτηση για το περίφημο κέντρο (όπως τίθεται από τη μειοψηφία) έχει απαντηθεί πολλάκις από το Συνέδριο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Στο διά ταύτα ο Αλέξης Τσίπρας «έβγαλε στο δρόμο», όπως γράφτηκε, τα στελέχη του κόμματος. Προφανές αφού όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του κόσμου και εκεί εστιάζει την προσοχή του και αναμένει μια διαφορετική πρόταση από το κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Η καμπάνια στο διαδίκτυο για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης είναι μια κάποια λύση με δεδομένη τη δυσκολία της Κουμουνδούρου να επικοινωνήσει τις προτάσεις της και να απαντήσει στην ατζέντα που βάζει καθημερινά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είτε λόγω του εχθρικού (σε αυτόν) μιντιακού συστήματος είτε λόγω αδυναμίας κατανόησης της λειτουργίας του.

Ακολουθεί η συνεδρίαση, την Παρασκευή και το Σάββατο, της Κεντρικής Επιτροπής όπου μεταξύ άλλων, θα τεθούν επί τάπητος δύο ακανθώδη για το κόμμα θέματα αυτό της Αυτοδιοίκησης και των συμμαχιών που πρέπει να γίνουν και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» διαφωνεί με το «ναι» στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Οι λόγοι που ζητά Προανακριτική για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter