Πιτσιόρλας: Διαφοροποιείται η προμήθεια των τραπεζών σε χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες

Πιτσιόρλας: Διαφοροποιείται η προμήθεια των τραπεζών σε χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες

Τη διαφοροποίηση του ποσοστού προμήθειας χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες προτίθεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση προς όφελος των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ξυδάκη με θέμα τη μη διάκριση στην τραπεζική προμήθεια πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ο υφυπουργός Οικονομίας ενημέρωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη συζητήσει για το θέμα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, όπως επίσης και με τους ιθύνοντες της «ΔΙΑτραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ ΑΕ», με σκοπό την εξεύρεση λύσης.

Επίσης, σημείωσε σχετικά με την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Τραπεζικών Χρεώσεων πως έχει ολοκληρωθεί η προδιαγραφή του έργου και αναμένεται να ανατεθεί σε ανάδοχο. «Πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε λύση και για τα δύο» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε πως «δεσμευόμαστε να βρούμε λύση και να υπάρξει διάκριση στα δύο είδη καρτών».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ξυδάκης είχε κάνει λόγο για μέσο όρο προμήθειας 1,5% από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την ετήσια είσπραξη τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter