Πλεύρης: «Κακή» και «έκπτωση πολιτικής» η τροπολογία για τους μετανάστες, αλλά την… ψηφίζει

Πλεύρης: «Κακή» και «έκπτωση πολιτικής» η τροπολογία για τους μετανάστες, αλλά την… ψηφίζει

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη προσπαθεί να κρατήσει ο Θάνος Πλεύρης και γίνεται μάλλον αστείος, ειδικά όταν πουλάει και ύφος… Οι χρήστες του Χ κάνουν πλάκα με τον «καταδρομέα», που ενώ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνεί με την τροπολογία Καιρίδη, που προβλέπει άδεια διαμονής για μετανάστες που εργάζονται, και πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, έκανε κυβίστηση με… καλλιτεχνικό τρόπο.

«Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή η τροπολογία που λέει ότι όποιος είναι παράνομος λαθρομετανάστης με τρία χρόνια παραμονής και κάποιες άλλες προϋποθέσεις βρίσκεται εδώ πέρα», είπε στον ANT1 το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης: Ακροδεξιό «τσίρκο» η Βουλή με ευθύνη Βελόπουλου – Γεωργιάδη: «Ισλαμοποιείτε τη χώρα» – «Πουλάει… δεξιά ο πασόκος»

Χρησιμοποίησε πολλές λέξεις που καταδικάζουν την τροπολογία: «Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την [μεταναστευτική] πολιτική» τόνισε και συμπλήρωσε «εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος».

Ο κ. Πλεύρης προφανώς απευθύνεται σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο και μπορεί να παίρνει θέση για την μετά-Μητσοτάκη εποχή. Ταυτόχρονα τάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά, στην «δεξιότερη» πτέρυγα της ΝΔ. Αλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός του άνοιξε τις πόρτες της ΝΔ και από την περιθωριακή ακροδεξιά κατάφερε να γίνει υπουργός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τώρα που δεν είναι πλέον υπουργός μπορεί να βγαίνει λίγο από τη γραμμή και να υποστηρίζει τα αντίθετα, δηλαδή ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο αλλά, ερωτηθείς αν θα καταψηφίσει είπε ότι «υπάρχει συνολική μεταναστευτική πολιτική και είναι καλή. Όπως είπα, αυτό είναι μία κακή εξαίρεση» για να καταλήξει ότι «προφανώς σε αυτά τα θέματα υπάρχει κομματική πειθαρχία θα το στηρίξω».

 

Διαβάστε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, αλλά στέκεται προσοχή στον Σαμαρά

Λάδι στη φωτιά της ΝΔ ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία Καιρίδη

Ολόκληρη η συζήτηση στον ANT1 με τον Θάνο Πλεύρη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter