Πλημμύρες Θεσσαλία: Απελπισία και λάσπη – Κομμένη στα δύο η χώρα για μία ακόμα ημέρα – Ακατάλληλο το νερό

Πλημμύρες Θεσσαλία: Απελπισία και λάσπη – Κομμένη στα δύο η χώρα για μία ακόμα ημέρα – Ακατάλληλο το νερό

Μάχη με τη λάσπη δίνουν για μία ακόμα ημέρα οι κάτοικοι στη Θεσσαλία τη στιγμή που η οργή ξεχειλίζει καθώς αποτυπώνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα το μέγεθος της απίστευτης καταστροφής ενώ η χώρα παραμένει για μία ακόμα ημέρα κομμένη στα δύο με την εικόνα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στις πληγείσες περιοχές, να είναι απελπιστική.

Όλα αυτά μετά και τις ξεκάθαρες αιχμές του Ευθύμη Λέκκα για τα έργα που έγιναν μετά την καταστροφική επέλαση του Ιανού, ο οποίος σημείωσε πως έγιναν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στα κατασκευαστικά έργα που έγιναν μετά τη σφοδρή κακοκαιρία. Ταυτόχρονα, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τοπικών Αρχών που οδήγησαν στις καταστροφές μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλήνη και συγκεκριμένα να μπουν στο μικροσκόπιο συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή κακοτεχνίες.

Δείτε επίσης: Έρευνα μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία διέταξε ο Άρειος Πάγος – Στο «μικροσκόπιο» Αγοραστός-Μπέος

Τεράστιο ζήτημα είναι η ταφή των χιλιάδων νεκρών ζώων και η απομάκρυνση των σκουπιδιών στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές και κάτοικοι πέριξ της λίμνης Κάρλα, η στάθμη της οποίας έχει ανέβει επικίνδυνα ξεπερνώντας τα 6,5 μέτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖEΚΑΣ/EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα, βυθισμένες στη λάσπη παραμένουν καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες σε χωριά της Καρδίτσας και οι παραποτάμιες περιοχές της Λάρισας θυμίζουν βάλτο.

Νεκρά ζώα

Συνεχώς γίνονται προειδοποιήσεις από τους ειδικούς για την υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία από τις δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα που σαπίζουν στην περιοχή.

Η κυβέρνηση καθησυχάζει και δίνει δήθεν οδηγίες, αλλά η κατάσταση είναι αφόρητη και οι πολίτες καταγγέλουν ότι αντί να γίνεται η οργανωμένη ταφή ή καύση, που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχουν συνεργεία.

Νεκρά ζώα κείτονται ακόμη και σε δρόμους χωριών που επλήγησαν. Οι ευθύνες για τη διαχείριση του ζητήματος γίνονται μπαλάκι που πετάνε ο ένας στον άλλον – από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια και αντίστροφα.

Δείτε επίσης: Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τον Λέκκα: «Τα έργα που έγιναν μετά τον Ιανό είχαν αστοχίες και μεγάλο κόστος»

Νερό

Μαγνησία

Δήμος Βόλου: Δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ακατάλληλο

Δήμος Παλαμά: Ακατάλληλο

Δήμος Σοφάδων: Ακατάλληλο

Δήμος Αργιθέας: Ακατάλληλο

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ακατάλληλο

Λάρισα

Δήμος Φαρσάλων: Ακατάλληλο

Δήμος Κιλελέρ: Ακατάλληλο

Τρίκαλα

Δήμος Πύλης: Ακατάλληλο

Δήμος Φαρκαδόνας: Ακατάλληλο

Κομμένη στα δύο η χώρα, κλειστή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων-Λάρισα, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες και επίκειται να δοθεί το ρεύμα προς Λάρισα το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την κατάσταση στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι παραμένει κλειστή λόγω των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί πανελλαδικά περισσότερες από 11.725 κλήσεις με 4592 διασώσεις και απομακρύνσεις συμπολιτών μας προς ασφαλή σημεία, εκ των οποίων οι 807 πραγματοποιήθηκαν με εναέρια μέσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter