Πόλο: Σοκ σε «νεκρό χρόνο» για την Εθνική Γυναικών (Videos)

Πόλο: Σοκ σε «νεκρό χρόνο» για την Εθνική Γυναικών (Videos)

To δράμα του χαμένου μεταλλίου έζησε για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες η Εθνική Γυναικών του πόλο. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 10-9 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με γκολ που σημειώθηκε στην εκπνοή, από τη σέντρα σχεδόν, σε άδειο τέρμα!

Η Εθνική μας είχε δική της την τελευταία κατοχή (στα 7’’), οπότε η Αλεξία Καμμένου έδωσε εντολή να περάσει στην επίθεση και η τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι αντί της τραυματισμένης Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο, οι διαιτητές καταλόγισαν επιθετικό φάουλ 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και οι Ισπανίδες βρήκαν την ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης, με μακρινό σουτ της Ρουίθ στην κενή εστία. Οι περισσότερες Ελληνίδες παίκτριες έκλαψαν με λυγμούς, ενώ η προπονήτρια τα έβαλε με τη διαιτησία.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3.

Η σύνθεση της Εθνικής μας, που τερμάτισε στην 4η θέση: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Στον ημιτελικό της Τετάρτης, η Εθνική Γυναικών είχε ηττηθεί από την Ουγγαρία στα πέναλτι, αν και είχε προβάδισμα στο σκορ 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα.

Η Εθνική Ανδρών, που ηττήθηκε στον προημιτελικό από την Ιταλία, θα διεκδικήσει την 5η θέση στη διοργάνωση απέναντι στους Σέρβους, αφού νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι με 14-13.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του υγρού στίβου συνεχίζεται στη Ντόχα του Κατάρ. Στους πρωινούς προκριματικούς της κολύμβησης, εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×200 μ ελεύθερο ανδρών, με τους Μάρκο, Εγγλεζάκη, Στάμου, Βαζαίο. Η επίδοση, 7:09.90, αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και είναι η 4η καλύτερη των προκριματικών.

Διαβάστε επίσης: Ευαγγελία Πλατανιώτη: Μια «γοργόνα» στον δρόμο προς το φως – Άκουσε πολλά αλλά ετοιμάζεται για Παρίσι

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0: Ερυθρόλευκη νίκη με Ελ Κααμπί

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: «Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι του Κυπέλλου (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter