Πούτιν: Δεν βλέπω καμία ανάγκη για διάλογο με τον Μπάιντεν

Πούτιν: Δεν βλέπω καμία ανάγκη για διάλογο με τον Μπάιντεν

Κανέναν λόγο και «καμία ανάγκη» δεν βλέπει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα του Καζακτσάν, Αστανά, όπου μετείχε στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον επόμενο μήνα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος απάντησε «όχι» και είπε ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία. Αναφερόμενος στην πορεία της σύρραξης τόνισε πως οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να κλείσουν αν φανεί ότι χρησιμοποιούνται για αυτό που αποκάλεσε «τρομοκρατικές ενέργειες».

Παράλληλα δεν δίστασε να προβεί στην εκτίμηση ότι η Γερμανία κάνει «λάθος» δίνοντας προτεραιότητα στην αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος.

Τέλος, πρόσθεσε ότι Ινδία και Κίνα υποστηρίζουν τον «ειρηνικό διάλογο» για την Ουκρανία, έναν μήνα αφότου οι ηγέτες Ινδίας και Κίνας φάνηκαν να διαφωνούν μαζί του σχετικά με τον πόλεμο σε μια σύνοδο κορυφής στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο μήνα.

Πηγή: AFP

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση Πούτιν για ανεφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του TurkStream

Πούτιν για Ουκρανία: Αν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα απαντήσουμε σκληρά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter