Πρίγκιπας Χάρι: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την Mirror για τις υποκλοπές

Πρίγκιπας Χάρι: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την Mirror για τις υποκλοπές

«Λευκός καπνός» στη διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι με τον όμιλο MGN, που εκδίδει την εφημερίδα Daily Mirror, καθώς κατέληξαν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για δευτερεύοντα σκέλη της δίκης περί υποκλοπών, με θύμα τον δούκα του Σάσεξ. Η MGN θα καταβάλει σημαντικό ποσό αποζημίωσης 140.600 λιρών και τα δικαστικά έξοδα στον Χάρι.

Η υπόθεση αφορούσε αγωγή του Χάρι για παγίδευση και παρακολούθηση μηνυμάτων στο τηλέφωνό του από δημοσιογράφους του ομίλου MGN στο διάστημα 1996-2011. Στη δίκη που έγινε πέρυσι εξετάστηκαν 33 δημοσιεύματα από τα 148 που περιελάμβανε η αγωγή του πρίγκιπα Χάρι και διαπιστώθηκε ότι τα 15 ήταν αποτέλεσμα παράνομης συγκέντρωσης πληροφοριών. Τα υπόλοιπα ενδεχομένως να αποτελούσαν αντικείμενο νέας δίκης.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δικαστής Τζάστις Φάνκορτ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τηλέφωνο του Χάρι είχε υποκλαπεί «σε μέτριο βαθμό» από την MGN, επιδικάζοντάς του αποζημίωση ύψους 140.600 λιρών.

Παρόλα αυτά, ο εξωδικαστικό διακανονισμός σημαίνει ότι λήγει αυτή η υπόθεση ανάμεσα στον Χάρι και στην Mirror. Ο συνήγορος του είπε ότι ο εκδότης θα καταβάλει και «ενδιάμεση πληρωμή 400.000 λιρών».

Από τη μεριά της, εκπρόσωπος της εταιρείας MGN δήλωσε: «Η MGN δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία, η οποία δίνει στην επιχείρησή μας περαιτέρω σαφήνεια για να προχωρήσουμε μπροστά από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια και για τα οποία ζητήσαμε συγγνώμη».

«Συνέβαιναν πραγματικά όσα λέγαμε για τον Mirror Group και στην πραγματικότητα, ήταν ακόμη χειρότερα, όπως έκρινε το δικαστήριο», τόνισε ο πρίγκιπας Χάρι σε δήλωσή του, την οποία διάβασε ο συνήγορός του κατά τη διάρκεια της ακρόασης. «Όπως είπα τον Δεκέμβριο, η αποστολή μας συνεχίζεται. Αυτός είναι ο λόγος που το ξεκίνησα αυτό και ο λόγος που θα το συνεχίσω μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι εκκρεμούν αντίστοιχες αγωγές του πρίγκιπα Χάρι σε βάρος της Associated Newspapers, η οποία εκδίδει την Daily Mail, καθώς και εναντίον της News Group Newspapers.

Διαβάστε επίσης: Κάρολος: Υπέρμαχος της Ομοιοπαθητικής και της βοτανοθεραπείας ο γιατρός του παλατιού – Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία

 Κάρολος: «Ήρθε η στιγμή ο Χάρι να επιστρέψει στο σπίτι του;» – Ελπίδες για μια βασιλική συμφιλίωση

Κάρολος: Ο Χάρι στο πλευρό του πατέρα του – Φουντώνουν τα σενάρια για επανασύνδεση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter