Πριν τα Rafale φτάνει στην Ελλάδα το νέο VIP αεροσκάφος; (Video)

Πριν τα Rafale φτάνει στην Ελλάδα το νέο VIP αεροσκάφος; (Video)
Πηγή: Youtube

Μπορεί τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, να αναμένονται έως το τέλος του έτους -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη-, αλλά έρχεται το νέο VIP αεροσκάφος, που θα προστεθεί στα ήδη τρία που διαθέτει η Ελλάδα.

Το γνωστό -πλέον- αεροσκάφος Falcon 7X, της γαλλικής Dassault, την άφιξη του οποίου ήδη έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση. Είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Οι διαδικασίες προχωρούν και όπως λένε οι πληροφορίες η απόκτηση του Falcon 7X θα ενταχθεί στο «πακέτο» της αγοράς των Rafale, περίπου ως «αντισταθμιστικό».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Militaire, το νέο VIP βάφεται στη Γαλλία και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα το έχουμε κοντά μας. Το κόστος; Οι πληροφορίες λένε για 22 εκατομμύρια ευρώ που θεωρήθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία από τα 36 εκατομμύρια που κοστίζει καινούριο. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μεταχειρισμένο που θα καλύψει ανάγκες μεταφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Το αεροσκάφος δεν θα το αποκτήσει ο πρωθυπουργός αλλά το Κράτος. Αξιολογείται, εξετάζεται, θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και θα αξιοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», είχε πει βέβαια στο παρελθόν η Αρ. Πελώνη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα διαθέτει ήδη τρία VIP αεροσκάφη. Ο ελληνικός στόλος VIP αεροσκαφών σήμερα αποτελείται από ένα Gulfstream V (G-500), ένα ERJ-135BJ και ένα ERJ-135LR Legacy. Από που λοιπόν προκύπτει η «ανάγκη» για ένα ακόμη VIP αεροσκάφος;

Το μεγάλο ερώτημα είναι επίσης το εξής: Η άφιξη του VIP αεροσκάφους, του τέταρτου, θα προηγηθεί χρονικά από τα Rafale;

Πηγή: Militaire

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter