Προκλητικός Μητσοτάκης για πυρκαγιές: «Υπερηφανεύεται» για την οργάνωση και τα «ρίχνει» στην κλιματική αλλαγή

Προκλητικός Μητσοτάκης για πυρκαγιές: «Υπερηφανεύεται» για την οργάνωση και τα «ρίχνει» στην κλιματική αλλαγή

Τουλάχιστον ως προκλητικές μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις του εξαφανισμένου επί 30 ώρες πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας και ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Μέγαρα και Σαλαμίνα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας οικείες, δασικές εκτάσεις και ζωϊκό κεφάλαιο.

Διαβάστε επίσης: Εμφανίστηκε ο… άφαντος Στυλιανίδης μετά από σχεδόν 24 ώρες

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε δίχως ίχνος ντροπής ότι η κυβέρνηση είναι μία ομάδα με πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού (!).

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα έχοντας αποκτήσει μία σχετική εμπειρία έχοντας διαχειριστεί τις περσινές πυρκαγιές, υπάρχει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Όλοι οι αρμόδιοι είναι μία ομάδα, είναι μία ομαδική αποστολή, το γεγονός ότι όλοι είμαστε εδώ σε ένα υπερσύχρονο επιχειρησιακό κέντρο, έχοντας εικόνα, έχοντας πληροφορία, αυτή είναι η πεμπτουσία του συντονισμού ο οποίος είναι τόσο απαραίτητος σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του κυβερνητικού επιτελικού μπάχαλου στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει την κυβερνητική αποτυχία, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως η φωτιά είναι πιθανόν να οφείλεται σε έργο εμπρηστών.

«Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που πλήττεται αυτήν την εποχή από πυρκαγιές. Στην υπόλοιπα Νότια Ευρώπη έχουμε πολύ πιο μεγαλύτερες, πολύ πιο καταστροφικές πυρκαγιές. Κάθε μέρα κάθε χρόνο πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλευρό του οποίου εμφανίστηκε ο μέχρι πρότινος εξαφανισμένος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter