Πύλος: Ερωτήματα για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή Γρηγορόπουλου (Video)

Πύλος: Ερωτήματα για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή Γρηγορόπουλου (Video)

Νέα ερωτήματα για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο του αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι ενώ εκατοντάδες ακόμη αγνοούνται, προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή του ΕΜΠ της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων, Γρηγόρη Γρηγορόπουλου.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο και δεν υπήρχε δυνατότητα μετακίνησης των ατόμων. Παράλληλα, η εκτίμηση του κ. Γρηγορόπουλου, ότι το πιθανότερο σενάριο που οδήγησε στην ανατροπή του σκάφους αφορά τη δημιουργία ενός μικρού κυματισμού από παρακείμενο πλοίο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με την παρουσία σκάφους του Λιμενικού και τις κινήσεις στις οποίες προέβη.

Δείτε το επίμαχο σημείο στο 10ο λεπτό:

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι σε γνώση του documentonews.gr ο στόχος του ελληνικού Λιμενικού, όπως προκύπτει, αλλά και όλες τις κινήσεις του και τις επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσε, ήταν σαφής: το αλιευτικό έπρεπε με κάθε τρόπο να μην μπει στα ελληνικά ύδατα, προκειμένου να μην… αναγκαστούν οι ελληνικές Αρχές να διασώσουν τους ανθρώπους. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες ζωές, παρά μόνο να μην… παραβιαστούν τα σύνορα. Αυτές τις οδηγίες έχει τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό από την κυβέρνηση, αυτές εκτελεί. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα αναρίθμητες φορές, όπως στο πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι για το οποίο μάλιστα πρόσφατα καταδικάστηκε η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις διασωθέντων στον Τσίπρα – «Το Λιμενικό έριξε σχοινί και τραβούσε το πλοίο προς Ιταλία» (Video)

Nαυάγιο-Πύλος: Εγκλημα αλά Φαρμακονήσι περιγράφουν οι διασωθέντες – «Το Λιμενικό έσπρωχνε το αλιευτικό στην Ιταλία»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter