Πυρά Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πραξικόπημα» κατά της ΑΔΑΕ: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της»

Πυρά Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πραξικόπημα» κατά της ΑΔΑΕ: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της»

Για ευθεία παρέμβαση στο έργο της ΑΔΑΕ έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ, την επιχειρούμενη δηλαδή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλαγή των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, των οποίων η θητεία έχει λήξει, μόλις μία μέρα πριν η ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΥΠ ύψους 100.000 ευρώ επειδή δεν συνεργάστηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε την εν λόγω επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη «αντιθεσμική συμπεριφορά» και μίλησε για μεθοδεύσεις της ΝΔ, ενώ αναφέρεται και στην «εκδικητική εξώθηση σε παραίτηση» του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου ο οποίος «κράτησε ακέραιη στάση».

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε βολές κατά της γαλάζιας παράταξης κατηγορώντας τη ΝΔ για «πρωτοφανή πραξικοπηματική ενέργεια» της ΝΔ στην Ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι υπεύθυνος και υπόλογος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά στη διαρκή απόπειρα συγκάλυψής του δεν διστάζει να προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια κράτους δίκαιου».

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Κλιμακώνοντας την αντιθεσμική της συμπεριφορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες μεθοδεύσεις εις βάρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Η αλλαγή στη σύνθεση των μελών της Αρχής συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της, δηλαδή στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και εκδικητική εξώθηση σε παραίτηση του Προέδρου της κ. Ράμμου για την ακέραιη στάση που κράτησε.

Πρόκειται για πρωτοφανή πραξικοπηματική ενέργεια στην Αρχή.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι υπεύθυνος και υπόλογος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά στη διαρκή απόπειρα συγκάλυψής του δεν διστάζει να προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια κράτους δίκαιου».

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Με deal ΝΔ – Ελληνικής Λύσης διορίστηκε το «γαλάζιο» ΕΣΡ

Βουλή: Με μαθηματικές αλχημείες η ΝΔ προχωρά στο πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter