Πύργος: Αλλαξαν δικηγόρο λίγο πριν από τη δίκη για τα σκουπίδια – Για απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει τον δήμαρχο η αντιπολίτευση

Πύργος: Αλλαξαν δικηγόρο λίγο πριν από τη δίκη για τα σκουπίδια – Για απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει τον δήμαρχο η αντιπολίτευση

Για απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή η αντιπολίτευση μετά την αντικατάσταση του νομικού που χειριζόταν την υπόθεση των απορριμμάτων

Μια εβδομάδα περίπου πριν από την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την «αμαρτωλή» διαχείριση των απορριμμάτων, την εικονική αγορά δεματοποιητή και το προκλητικό πάρτι εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος επί δημαρχίας Μάκη Παρασκευόπουλου, ο νυν δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής αποφάσισε να αφαιρέσει την υπόθεση από τον δικηγόρο Δημήτρη Κονδύλη χωρίς καμία αιτιολογία, επικαλούμενος αόριστα το δικαίωμά του να διορίζει όποιον αυτός επιθυμεί ως δικηγόρο σε ζητήματα του δήμου.

Δείτε επίσης: Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Πύργου για τα σκουπίδια

Η «πονηρή» ενέργεια του νυν δημάρχου Πύργου, ο οποίος ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί των ημερών του κατηγορούμενου σήμερα Μ. Παρασκευόπουλου, έλαβε και τυπικά νόμιμο χαρακτήρα μέσα από την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού οργάνου την περασμένη Τρίτη.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που κάνουν δημόσια λόγο για «επιχείρηση-κουκούλωμα» λίγο πριν από τη δίκη στην Πάτρα, ενώ νομικοί κύκλοι και δικαστικές πηγές τη χαρακτηρίζουν πρωτοφανή και σκανδαλώδη.

Θυμίζουμε ότι ο Στ. Καννής συμμετείχε ως μάρτυρας κατηγορίας κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου μετά τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους από τον υπόδικο πλέον για κακούργημα τέως δήμαρχο του Πύργου Μ. Παρασκευόπουλο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε ενόρκως και ψευδώς ότι τα δημοσιεύματά τους για το δαιδαλώδες κύκλωμα διαφθοράς που είχε στηθεί στον Πύργο με πρόσχημα τη διαχείριση των απορριμμάτων ήταν συκοφαντικά και ψεύτικα.

Πανικός για τις δίκες

Η αθώωση των δύο δημοσιογράφων προκάλεσε επίσης δικαστική έρευνα, η οποία με τη βοήθεια του τότε γγ γραμματέα του Πύργου, δικηγόρου Χάρη Αντύπα αλλά και του δικηγόρου κ. Κονδύλη που χειριζόταν την υπόθεση οδήγησε στο υπ’ αριθμ. 53/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο παραπέμπει στις 8.3.2024 στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με βαρύτατες κατηγορίες συνολικά δώδεκα πρόσωπα «υπεράνω υποψίας».

Πρόκειται για νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Πύργου, οι οποίοι –βάσει του κατηγορητηρίου– εμπλέκονται στην αριστοτεχνική κομπίνα ύψους εκατομμυρίων ευρώ με πρόσχημα τη διαχείριση των απορριμμάτων πριν από μερικά χρόνια.

Παράγοντες της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου σε δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο της Ηλείας και στο Documento καταγγέλλουν τη ενέργεια του νυν δημάρχου και τη χαρακτηρίζουν έμμεσα προσπάθεια συγκάλυψης ενόψει της δίκης.

«Ντροπή»

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος, γιατρός – επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου, επισημαίνει:

«Επιβεβαιώνονται πλέον οι λόγοι για τους οποίους διακαώς ο κ. Καννής και η στενή ομάδα του διεκδικούσαν τη διοίκηση του δήμου. Βασική τους αγωνία είναι η έκβαση των δικαστικών υποθέσεων σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν πρωταγωνιστές, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης. Προφανώς η στάση του κ. Κονδύλη μπορεί να φοβίζει τους συνοδοιπόρους του κ. Καννή οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο σε βαθμό κακουργήματος και γι’ αυτό φρόντισαν να τον αντικαταστήσουν με άλλο δικηγόρο από την Πάτρα. Ντροπή…».

«Χωρίς αιτιολογία»

Ο επικεφαλής της παράταξης ΔΕΚΑ στον Δήμο Πύργου Διονύσης Μπέλτσος αναφέρει:
«Αιφνιδιαστικά και χωρίς να επικαλείται την παραμικρή αιτιολογία, ο κ. Καννής αντικατέστησε τον συγκεκριμένο δικηγόρο έξι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μόλις πέντε ημέρες πριν από το δικαστήριο. Να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι αφενός μεν σύμφωνα με τα πορίσματα των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών η οικονομική ζημία του δήμου μας ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αφετέρου ότι ο νυν δήμαρχος Πύργου ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην τότε δημοτική αρχή του κατηγορούμενου σήμερα κ. Παρασκευόπουλου. Επίσης, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο κ. Κονδύλης είχε αναλάβει τα καθήκοντά του επιτυχημένα, καθώς με τις νομικές του παρεμβάσεις συνέβαλε να παραπεμφθούν αρκετοί εμπλεκόμενοι για διάπραξη κακουργημάτων».

«Προκλητική κίνηση»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Πύργου Χρήστος Αθανάσουλας τονίζει:
«Η επιτυχία του κ. Κονδύλη τεκμαίρεται από το ότι παραπέμπονται αρκετοί για διάπραξη κακουργημάτων για υποθέσεις σχετικές με ζημιά του Δήμου Πύργου εκατομμυρίων ευρώ στην περίοδο που δήμαρχος ήταν ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Καννή,ς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Η αντικατάσταση του κ. Κονδύλη είναι προκλητική, περίεργη και παραπέμπει σε συνειρμούς επιχείρησης συγκάλυψης…».

«Παρέμβαση ΔΣΗ»

Ο δικηγόρος Χάρης Αντύπας, τέως γγ του Δήμου Πύργου, καταγγέλλει:
«Οι συνειδήσεις και η αλήθεια δεν μπαζώνονται. Και αυτό είναι αρκετό. Ως πληρεξούσιος δικηγόρος εκατοντάδων κατοίκων στο “ΠΟΤΟΚΙ”, καθώς και δημοτικών συμβούλων, τα στοιχεία που προσκόμισα και οι νομικές συμπεριφορές συμμετεχόντων που ανέλυσα αρμοδίως μέσω καταγγελιών, προσφυγών και υπομνημάτων συνετέλεσαν, μέσω των ενδεδειγμένων χειρισμών του συναδέλφου Δημητρίου Κονδύλη, πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου για τον χειρισμό των εν λόγω υποθέσεων, στην παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων ως φερομένων δραστών εγκληματικών ενεργειών μεταξύ άλλων και αυτοδιοικητικών οργάνων και υπαλλήλων του Δήμου Πύργου. Η αναιτιολόγητη καρατόμηση του συναδέλφου που επί έξι συναπτά έτη χειρίζεται την υπόθεση αποτελεσματικά και πρωτίστως με αφοσίωση στη διαφύλαξη των δημοτικών αξιώσεων επιβάλλει τη δυναμική παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών θυμάτων κατά Αδειλίνη – Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις τους (Video)

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπό έρευνα η Ελλάδα για στημένους διαγωνισμούς ύψους 2,5 δισ. €

Ηλιούπολη: Στο «κάδρο» το σενάριο οικογενειακής τραγωδίας – «Κλειδί» η καραμπίνα και τα κινητά (Video)

Προκλητικός Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη» για τη γυναικοκτονία έξω από Α.Τ

Κυριάκο θυμήσου όταν το 2016 ζητούσες εκλογές μετά από διπλή ήττα!

Η σκληρή απάντηση Κασσελάκη για το «απολιτίκ κοινό» και η μάχη για την Κεντροαριστερά

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Ταινίες της εβδομάδας: Το αυτοβιογραφικό δράμα της Βαλέρια Μπρούνι Ταντέσκι

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter