Πυρκαγιά στη Θάσο: Συνεχής μάχη με τις φλόγες- Προληπτική εκκένωση των Κοινύρων (Videos)

Πυρκαγιά στη Θάσο: Συνεχής μάχη με τις φλόγες- Προληπτική εκκένωση των Κοινύρων (Videos)
Φωτογραφία: Go Thassos Live Cam

Με τα πύρινα μέτωπα να καίνε όλο το βράδυ και τα επιβατικά πλοία να λειτουργούν για την μεταφορά εξοπλισμού για την κατάσβεση της φωτιάς πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νησί της Θάσου.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης στην Ποταμιά της Θάσου παραμένει ενεργό.

Μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο πως η φωτιά εδώ και αρκετή ώρα είναι εκτός ελέγχου και πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επεκταθεί στην περιοχή των Κοινύρων, όπως αναφέρει το τοπικό site enanews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, με σκοπό να περιοριστούν οι φλόγες και να προστατευτεί ο οικισμός των Κοινύρων και της Σκάλας Ποταμιάς.

Μάλιστα μήνυμα που εστάλη από το 112 ενημέρωνε τόσο τους κατοίκους του οικισμού των Κοινύρων, όσο και τους τουρίστες που βρισκότανε κοντά στην πυρόπληκτη περιοχή να εκκενώσουν προς την θάλασσα.

Ενώ ένας πυροσβέστης φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 26 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Θάσου.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Κοινύρων – Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter