Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα επικροτούν την απόφαση του Εφετείου να ελεγχθεί η λίστα Πέτσα

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα επικροτούν την απόφαση του Εφετείου να ελεγχθεί η λίστα Πέτσα

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα(RSF) , με ανάρτησή τους χαιρετίζουν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να ζητήσει να αποκαλυφθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την «διανομή κρατικής βοήθειας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με τον #COVID19 στα μέσα ενημέρωσης», όπως επισημαίνουν σε σχέση με τη λίστα Πέτσα.

Ο διεθνής οργανισμός που με ανακοίνωσή του στήριξε και μεμονωμένα την προάσπιση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, με την έκφραση συμποαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη και την Γιάννα Παπαδάκου, παίρνει θέση το απόγευμα της Δευτέρας για το γεγονός ότι, παρά την προσπάθεια να ελεγχθούν αναλυτικά τα ποσά και τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα χρήματα, σε αρχικό στάδιο απέτυχε, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλησε να κλείσει… βιαστικά την εξεταστική, γεγονός που δεν διαφεύγει του σχολιασμού του RSF.

Σημειώνεται δε, ότι μετά τη σιωπηρή απόρριψη του αιτήματος του Vouliwatch προς τη Γ.Γ. Επικοινωνίας, που ζητούσε τα αναλυτικά ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ και τα κριτήρια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», κατετέθη προσφυγή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Η προθεσμία να μας απαντήσει εξέπνευσε χωρίς καμία ανταπόκριση από την ΕΑΔ και καταφύγαμε στο ύστατο νομικό βήμα: την προσφυγή στη Δικαιοσύνη!» σημείωνε το Vouliwatch.

Αναλυτικά στην τοποθέτησή τους αναφέρουν:

«To RSF χαιρετίζει την εντολή του Εφετείου να αποκαλύψει βασικές πληροφορίες σχετικά με την διανομή κρατικής βοήθειας με ιδιαίτερα κομματικά κριτήρια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με τον #COVID19 στα μέσα ενημέρωσης. Η ετυμηγορία έρχεται μετά από κοινοβουλευτική έρευνα -που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία- η οποία απέτυχε να κάνει σημαντικές παραβάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter