Ρωσία: «Θα χρειάζονταν μόλις δύο λεπτά για να χτυπήσουμε το Παρίσι με πυρηνικά»

Ρωσία: «Θα χρειάζονταν μόλις δύο λεπτά για να χτυπήσουμε το Παρίσι με πυρηνικά»

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο Πιοτρ Τολστόι, αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, απειλώντας με πυρηνικό πόλεμο τη Γαλλία, σε περίπτωση που η τελευταία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Θα χρειάζονταν μόλις δύο λεπτά για να χτυπήσουμε το Παρίσι με πυρηνικά», υποστήριξε ο Τολστόι σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFM TV, επιβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στο Παρίσι, αν απειληθεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αντιδράσεις όταν δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου στη διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι ότι «δεν έχει αποκλειστεί τίποτα» όσον αφορά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, ωστόσο, αργότερα έσπευσε να δώσει εξηγήσεις.

Διαβεβαίωσε τους Γάλλους ότι η χώρα «ποτέ δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία σε οποιαδήποτε επίθεση στην Ουκρανία, αλλά αποδέχεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο». «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να την αφήσουμε να κερδίσει», επέμεινε,

Υποστήριξε επίσης, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν «άλλες κόκκινες γραμμές» για τη συμμετοχή της Γαλλίας, της οποίας ο στρατός αποτελεί μέρος της παγκόσμιας δύναμης του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής ανησυχία: Πληροφορίες ότι η Γαλλία στέλνει στρατό στην Ουκρανία οδηγούν σε παγκόσμιο διπλωματικό «πυρετό»

Γαλλία: Το πουλέν της Λεπέν

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter