Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι ΗΠΑ θέλουν να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι ΗΠΑ θέλουν να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας

Για προσπάθεια ανάμιξης στην διεξαγωγή των ρωσικών προεδρικών εκλογών κατηγόρησε τις ΗΠΑ η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών (SVR) του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η Ουάσινγκτον έχει ακόμη και σχέδια για κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας.

Ο Πούτιν, που είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, έχει προειδοποιήσει τη Δύση πως οποιαδήποτε προσπάθεια ξένων δυνάμεων να αναμειχθούν στην ψηφοφορία θα θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια.

Η Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως έχει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες της να αναμιχθεί στις εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση του Τζ. Μπάιντεν αναθέτει μια αποστολή σε αμερικανικές ΜΚΟ να προσπαθήσουν να υπάρξει μειωμένη προσέλευση», φέρεται να ανέφερε η SVR.

«Με τη συμμετοχή κορυφαίων Αμερικανών ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη (IT), σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν κυβερνοεπιθέσεις στο απομακρυσμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, που θα καταστήσουν αδύνατη την καταμέτρηση των ψήφων σημαντικού ποσοστού Ρώσων ψηφοφόρων», ανέφερε η SVR.

Διαβάστε επίσης: Washington Post: «Στη Γάζα, οι νέοι δεν ζουν πολύ, λόγω πείνας»

Νέα προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη: «Περιμένουμε σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ» (Video)

Πούτιν: «Εάν υπάρχει το Βέλγιο, το οφείλει στην Ρωσία»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter