Σαρακοστή με ακρίβεια – Πού κυμαίνονται οι τιμές της λαγάνας, του χαλβά και των θαλασσινών (Video)

Σαρακοστή με ακρίβεια – Πού κυμαίνονται οι τιμές της λαγάνας, του χαλβά και των θαλασσινών (Video)

Η ακρίβεια «χτυπά» και τη Σαρακοστή, με τους καταναλωτές να αναζητούν οικονομικές λύσεις βλέποντας τις τιμές της λαγάνας, του χαλβά και των θαλασσινών να έχουν πάρει την ανιούσα.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να «προμοτάρει» τα λεγόμενα… καλάθια, οι αυξήσεις στα προϊόντα του σαρακοστιανού τραπεζιού αγγίζουν μέχρι και το 128%, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην αγορά.

«Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια. Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι. Αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται», δήλωσε στο Mega o πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο χαλβάς έχει αυξηθεί κατά 46,2%, η ταραμοσαλάτα κατά 97,7% και η μελιτζανοσαλάτα κατά 122,6%. Η παραδοσιακή λαγάνα φτάνει ακόμα και τα 4,5 ευρώ.

Όσον αφορά τα θαλασσινά, έχει παρατηρηθεί άνοδος 10% στις τιμές των ιχθυοπωλείων.

Τα χταπόδια στη Βαρβάκειο πωλούνται 15 ευρώ, στα σούπερ μάρκετ 16,30 ευρώ και στα ιχθυοπωλεία αγγίζουν τα 22 ευρώ το κιλό. Ανάλογη εικόνα στα καλαμάρια που πωλούνται 8,5 ευρώ στη Κεντρική Αγορά, ενώ στα σούπερ μάρκετ πλησιάζουν τα 20 ευρώ.

Οι γαρίδες από 12 ευρώ στην Κεντρική Αγορά, πωλούνται 19,90 ευρώ στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Πού θα είναι… εύκολη υπόθεση το πέταγμα του χαρταετού – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Καθαρά Δευτέρα με μουσική, χορό και λαγάνες – Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter