Σαρώνει η φτώχεια στην Ουαλία: Πολίτες σε απόλυτη ένδεια τρώνε ζωοτροφές

Σαρώνει η φτώχεια στην Ουαλία: Πολίτες σε απόλυτη ένδεια τρώνε ζωοτροφές

Απίστευτες καταστάσεις περιγράφουν εργαζόμενοι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Βρετανίας. Άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, Κάρντιφ, καταφεύγουν στο να τρώνε τροφή για κατοικίδια ενώ άλλοι προσπαθούν να ζεστάνουν το φαγητό τους με θερμαντικά σώματα ή κεριά. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δημοσίευσε το BBC, εξαιτίας της μεγάλης ακρίβειας και της διαχρονικής υποβάθμισης των περιοχών της Ουαλίας.

Το τόξο της φτώχειας

Η ανάλυση του BBC των νέων δεδομένων της απογραφής δείχνει ότι έξι από τις πιο στερημένες κοινότητες της Ουαλίας βρίσκονται στο Κάρντιφ. Μια φιλανθρωπική οργάνωση προειδοποιεί ότι τα ταλαιπωρημένα νοικοκυριά δεν εμφανίζονται μόνο σε περιοχές που συνδέονται εδώ και καιρό με τη φτώχεια και ότι η πολιτική πρέπει να επικεντρώνεται σε ανθρώπους και όχι σε μέρη. Για αυτό και γίνεται λόγος για «τόξα της φτώχειας» που διατρέχουν οριζόντια τις διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας.

Ο Μαρκ Σιντ, εργαζόμενος σε κοινοτικό παντοπωλείο, περιγράφει στο BBC την κατάσταση που ζουν οι άνθρωποι στην πόλη: «Είμαι ακόμα συγκλονισμένος από το γεγονός ότι έχουμε ανθρώπους που τρώνε τροφές για κατοικίδια», είπε. «[Υπάρχουν] άνθρωποι που προσπαθούν να ζεστάνουν το φαγητό τους σε καλοριφέρ ή κερί. Αυτές είναι συγκλονιστικές ιστορίες που είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια που έχουμε μάθει από έμπιστους ανθρώπους, οι οποίοι μας της είπαν με δάκρυα στα μάτια», συμπλήρωσε, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος.

Μικρή βελτίωση τα τελευταία δέκα χρόνια

Τα τελευταία αποτελέσματα της απογραφής υποδεικνύουν ότι στο σύνολό της, η Ουαλία έχει δει βελτίωση σε σχέση με τη στέρηση βασικών ειδών τα τελευταία 10 χρόνια.

Ωστόσο, περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά (54,1%) εξακολουθούν να ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες που χρησιμοποιούνται για τη μέτρησή του, είτε λόγω έλλειψης εργασίας ή μακροχρόνιας ασθένειας, κακής υγείας ή αναπηρίας, χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης ή διαβίωσης σε υπερπλήρες ή κακώς θερμαινόμενο σπίτι.

Εξετάζοντας σε μεγαλύτερο βάθος τις τοπικές γειτονιές, μπορεί κανείς να δει εκείνα τα μέρη που έχουν τα περισσότερα νοικοκυριά που εμπίπτουν και στις τέσσερις κατηγορίες. Κυριαρχούνται από αστικές κοινότητες, ενώ έξι από τις 10 που βιώνουν τη μεγαλύτερη στέρηση στην Ουαλία βρίσκονται στο Κάρντιφ.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Προϋπολογισμός λιτότητας εν μέσω κρίσης ακρίβειας από τον Χαντ

Βρετανία: Μια ακόμη αναστροφή της κυβέρνησης σε σχέση με τα επιδόματα και τις συντάξεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter