Σε χέρια ιδιωτών η επιδημιολογική επιτήρηση στα λιμάνια

Σε χέρια ιδιωτών η επιδημιολογική επιτήρηση στα λιμάνια

Στα χέρια ιδιωτών περνά το νευραλγικό ζήτημα της επιδημιολογικής επιτήρησης και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Ο λόγος για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το healthdaily.gr, ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο της επιδημιολογικής επιτήρησης και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας, με αυξημένη μάλιστα κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως είναι αυτό της Ηγουμενίτσας, δημιουργώντας εύλογη ανησυχία και για ενδεχόμενη ανάληψη της επιδημιολογικής επιτήρησης από ιδιώτες τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Ειδικότερα, η ξαφνική αντικατάσταση της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ, από ιδιωτική εταιρεία, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιωτική εταιρεία, που εγκαθίσταται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εδρεύει στην Πάτρα και έχει αναλάβει το αντίστοιχο έργο και στους Λιμένες Πατρών και Κέρκυρας.

Δεν έχει γίνει γνωστή η σκοπιμότητα που εξυπηρετεί μια τέτοια κίνηση στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για το πώς επιλέχθηκε η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία, ούτε για τους όρους της σύμβασης, ούτε για το κόστος που θα πληρώσει το Δημόσιο, ούτε για τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, ούτε και για το πώς εξασφαλίζεται η ορθή επιδημιολογική επιτήρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, της κύριας δηλαδή δυτικής πύλης εισόδου και εξόδου της χώρας μας από και προς την Ιταλία και την ΕΕ. Σημαντικό θέμα αποτελεί και η διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από την ιδιωτική εταιρεία και το πώς θα ενημερώνει το κεντρικό σύστημα του ΕΟΔΥ.

Τέλος, είναι άγνωστο το που και το πώς θα παρέχει πλέον υπηρεσίες η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο λιμάνι, και εάν θα συνεχίζει να παρέχει επιδημιολογική επιτήρηση στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Για το σοβαρό αυτό θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter