Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ανεβαίνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός – Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ανεβαίνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός – Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

Ανεβαίνει το τραγικός απολογισμός μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε το Αφγανιστάν αφού εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια. Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1.500.

Φωτογραφίες δείχνουν σπίτια να έχουν καταρρεύσει και τα σωστικά συνεργεία μαζί με τους πολίτες να αναζητούν επιζώντες.

«Ο απολογισμός έφθασε τους 1.000 νεκρούς και ο αριθμός αυτός αυξάνεται», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Πολιτισμού της επαρχίας Πάκτικα, ο Μοχάμαντ Αμίν Χουζάιφα και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι ανοίγουν τάφους, τον ένα μετά τον άλλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, νεκροί καταγράφονται και στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ η λίστα των νεκρών μεγαλώνει καθώς περνούν οι ώρες. Παράλληλα συνεχίζεται και η αποτίμηση των ζημιών.

Δείτε επίσης: Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 280 νεκροί από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ (Photos – Video)

Σχεδόν 2.000 σπίτια καταστράφηκαν

Σχεδόν 2.000 σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό και η έλλειψη ειδικών μηχανημάτων για την απομάκρυνση των συντριμμιών καθυστερεί τις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε σήμερα ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Ραμίζ Αλακμπάροφ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να στηρίξει τις εκατοντάδες οικογένειες που χτυπήθηκαν από αυτήν την καταστροφή» την ώρα που η χώρα μαστίζεται ήδη «από τις συνέπειες των πολυετών συγκρούσεων, τις οικονομικές δυσκολίες και την πείνα».

«Πιστεύουμε ότι περίπου 2.000 σπίτια καταστράφηκαν», είπε ο Αλακμπάροφ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΟΗΕ στην Καμπούλ. Ο αριθμός των εκτοπισμένων, σημείωσε, μπορεί να είναι πολύ μεγάλος. «Κατά μέσο όρο, μια οικογένεια στο Αφγανιστάν αποτελείται από 7-8 άτομα» και σε κάποιες περιπτώσεις πολλές οικογένειες ζουν κάτω από την ίδια στέγη, εξήγησε.

Από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την απομονωμένη, μεθοριακή ζώνη του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι και άλλοι 1.500 τραυματίστηκαν.

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 950 νεκροί, 610 τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter