Σερβία: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό σε ηγέτη της αντιπολίτευσης – «Έμεινε μερικώς παράλυτος»

Σερβία: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό σε ηγέτη της αντιπολίτευσης – «Έμεινε μερικώς παράλυτος»

Η οικογένεια του Νικόλα Σαντούλοβιτς, ενός ηγέτη της σερβικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Σαντούλοβιτς, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Σερβίας, έχει μείνει «μερικώς παράλυτος» από τη δεξιά πλευρά.

Οι συγγενείς του πολιτικού ανέφεραν ότι μυστικοί πράκτορες τον πήραν από το σπίτι του στις 3 Ιανουαρίου, αφότου ο ίδιος είχε κοινοποιήσει ένα βίντεο στο διαδίκτυο, όπου ζητούσε συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Σέρβοι εναντίον των Αλβανών κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας στο Κόσοβο, τη δεκαετία του 90. 

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μετά την πρώτη επίσκεψη που επιτράπηκε στην οικογένεια εδώ ημέρες, η κόρη του Σαντούλοβιτς, Κάρλα, ζήτησε να μεταφερθεί ο πατέρας της σε νοσοκομείο από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βελιγράδι στις οποίες κρατείται, σύμφωνα με τον Guardian.

«Επικοινωνεί, αλλά είναι εντελώς παράλυτος στη δεξιά πλευρά, σε αναπηρικό καροτσάκι και είναι σε κακή κατάσταση», τόνισε η Κάρλα σε δήλωση που εξέδωσε μέσω του Βρετανού δικηγόρου Μάικλ Πόλακ, διευθυντή της οργάνωσης Justice Abroad (Δικαιοσύνη στο Εξωτερικό), που εκπροσωπεί τον Σαντούλοβιτς. 

Η οικογένεια πιστεύει ότι ο αρχηγός του Σερβικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και συχνός επικριτής του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), «μπορεί επίσης να έχει δηλητηριαστεί», πρόσθεσε. 

Οι δικηγόροι των συγγενών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν τίποτα σχετικά με την υγεία του Σαντούλοβιτς, ή την επίθεση, μέχρι να ο άνδρας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να έχει πλήρη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Σημειώνεται, πως σε προηγούμενη καταγγελία, η σύζυγος του Σαντούλοβιτς είχε δηλώσει ότι ο άνδρας της ξυλοκοπήθηκε από περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισε τον Μίλαν Ραντόιτσις και άλλους τρεις που εμπλέκονται στην χαρακτηριζόμενη από την ΕΕ «τρομοκρατική επίθεση» στην Μπάνσκα του Κοσόβου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το άγριο περιστατικό σε βάρος του πολιτικού εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δηλωμένη πρόθεση της Σερβίας να ενταχθεί στην ΕΕ, ενώ αυξάνει τους φόβους για τις σχέσεις της χώρας με τα γειτονικά κράτη και το Κοσσυφοπέδιο. 

Παράλληλα, έρχεται εν μέσω των εντάσεων σχετικά με τις κατηγορίες ότι οι πρόσφατες εκλογές ήταν νοθευμένες υπέρ του SNS και του Προέδρου Αλεξάντρ Βούτσιτς, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Διαβάστε επίσης: Σερβία: Διαδηλωτές αρνούνται το αποτέλεσμα των εκλογών – Η κυβέρνηση βλέπει προετοιμασμένη «έγχρωμη επανάσταση»

Σερβία: Ταμπλόιντ κατηγορούν τη Γερμανία για τροφοδότηση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter