Σιωπητήριο στους αξιωματικούς με εντολή Παναγιωτόπουλου

Σιωπητήριο στους αξιωματικούς με εντολή Παναγιωτόπουλου

Mε «ελβετικό τυρί» παρομοίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, το σύστημα πληροφοριών της χώρας, καταρρίπτοντας την εικόνα πλήρους ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων την οποία βαυκαλίζεται η κυβέρνηση και επιβάλλοντας ουσιαστικά σιωπητήριο στο στρατιωτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας, όπου κλήθηκε να ενημερώσει -χωρίς να διαφωτίσει ιδιαίτερα- για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορές σε διαρροές που προέρχονται από στελέχη των ΕΔ.

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε:

«Η προτροπή αυτή δίνεται περισσότερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Δεν μπορούν να συζητάνε και να παίρνουν τηλέφωνο και να διοχετεύουν(σ.σ. πληροφορίες) ψάξε αυτό, δες εκείνο, γιατί ισχύει αυτό, μήπως ισχύει το άλλο. Εγώ πάντως εκφράζω την ευχή να μιλάμε λιγότερο για αυτού του είδους τα θέματα, ιδίως τα στελέχη».

Η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» σχετικά με την αποστολή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων από τις αποθήκες του ελληνικού στρατού στα νησιά στην Ουκρανία, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό των όπλων που έχουν σταλεί από τη χώρα μας, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Παναγιωτόπουλος πρώτα ζήτησε δημόσια συζήτηση για τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία και μετά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter