Σκάνδαλο υποκλοπών: Επίθεση Ανδρουλάκη στους δημοσιογράφους Αραβαντινό, Γιάμαλη και Λακόπουλο γιατί… τόλμησαν να ρωτήσουν (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επίθεση Ανδρουλάκη στους δημοσιογράφους Αραβαντινό, Γιάμαλη και Λακόπουλο γιατί… τόλμησαν να ρωτήσουν (Video)

Μάντης περιορισμένης ευθύνης αποδεικνύεται ο παρακολουθούμενος από την ΕΥΠ και το Predator, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Kontra έβαλλε κατά πάντων, θέτοντας στο στόχαστρο τη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα το Documento σε μία προσπάθεια να μην απαντήσει κατ’ ουσίαν για τον ωτακουστή του.

Ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την αποκάλυψη του Documento και τη σύνδεση της παρακολούθησης του με την υπόθεση της Huawei. Ή μάλλον, προσπάθησε να απευθύνει το ερώτημα καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μία προσπάθεια να διαφύγει, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο που… ετόλμησε να ρωτήσει. Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λακόπουλος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να τον κατηγορεί για… απίθανες προβοκάτσιες.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, δε δίστασε να εξισώσει το Documento, παρά τη σειρά αποκαλύψεων και για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με το… «Μακελειό», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων στο στούντιο.

Δείτε επίσης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη λόγω… Huawei

Επιστρατεύοντας μάλιστα, χαρακτηρισμούς όπως «υπόγα του ΣΥΡΙΖΑ» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ενώ μάλιστα, υποστήριξε ότι… «τα επιχειρήματα της ΝΔ τα χρησιμοποίησε το Documento εις βάρος μου την Κυριακή».

Και ενώ, όπως διατείνεται, δεν γνωρίζει γιατί τον παρακολουθούσαν ξέρει ότι δεν είναι αυτό που γράφει το Documento.

Αρχικά υποστήριξε: «Γι’ αυτό δεν έχω μιντιακούς βραχίονες να απαξιώνω πολιτικούς χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της ΝΔ. Τα επιχειρήματα της ΝΔ τα χρησιμοποίησε το Documento εις βάρος μου την Κυριακή. (…) Η υπόγα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα αυτά όλες τις προηγούμενες ημέρες για να πούνε τι; Που εάν εγώ δεν είχα πάει στον εισαγγελέα το καλοκαίρι του 2022 θα παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης το μισό πολιτικό σύστημα και δεν θα είχε πάρει κανείς χαμπάρι».

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αραβαντινός: Κύριε Ανδρουλάκη, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι το Documento πρωτοστάτησε στην έρευνα και στις αποκαλύψεις που αφορούν τις υποκλοπές.

Ανδρουλάκης: Σοβαρά; θέλετε να σας απαντήσω; Εάν δεν πήγαινα τον Ιούλιο του 2022 στον εισαγγελέα…

Αραβαντινός: Να θέσω το ερώτημα και να απαντήσετε συνολικά.

Ανδρουλάκης: Έχω κουραστεί κάποιοι να προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον δικό μου αγώνα. Απαντάω…

Αραβαντινός: Δεν θέλω να σας φιμώσω πρόεδρε. Θέλω να ρωτήσω και να απαντήσετε…

Ανδρουλάκης: Εάν δεν πήγαινα στον εισαγγελέα θα ήξερε κανείς τη λέξη Predator;

Γιάμαλη: Ένα λεπτό. Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, οι πολιτικοί, ιδίως εάν είναι παρακολουθούμενοι κάνουν τη δική τους δουλειά. Όμως προέκυψαν και άλλα..

Αραβαντινός: Προφανώς. Είστε εκ των πρώτων θυμάτων. Επιτρέψτε μου να θέσω το ερώτημα. Το Documento, πέρα από τη δική σας παρακολούθηση, αποκάλυψε μία σειρά από στοιχεία για παρακολουθήσεις κι άλλων μεταξύ και άλλων προσώπων, υπουργοί, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανδρουλάκης: Λέτε για τους πολιτικούς αντιπάλους. Ποιοί είναι αυτοί; Για πείτε μας. Είχανε μια λίστα και λέγανε… ακούστε.

Αραβαντινός: Ακόμη και ο κ. Καρανικόλας που ήταν και δικό σας στέλεχος.

Ανδρουλάκης: Επειδή είναι πολύ ωραίο το ερώτημα, ή μάλλον η τοποθέτησή σας.

Αραβαντινός: Δεν έχω προλάβει να κάνω το ερώτημα, δεν μου το έχετε επιτρέψει… Έκανε μία αποκάλυψη το Documento που συνδέει την παρακολούθησή σας με την περιβόητη υπόθεση της Κίνας και της Huawei.

Ανδρουλάκης: Αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης.

Αραβαντινός: Λέτε εσείς ότι είναι ισχυρισμός του κ. Μητσοτάκη. Έρχομαι και ρωτάω όμως εγώ. Η επίθεση που εξαπολύσατε στην εφημερίδα ήταν σφοδρότατη. Ήταν ενδεχομένως σφοδρότερη από αυτή που έχετε εξαπολύσει απέναντι κ. Μητσοτάκη.

Ανδρουλάκης: Καλά θα έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό που λέτε. Δηλαδή πήγα στη Δικαιοσύνη, στην PEGA (…) και Θα μου πείτε ότι δεν έχω κάνει αγώνα κατά της ΝΔ και έχω κάνει κατά του Documento. (…) Επιτρέψτε μου να σας απαντάω όπως σας πρέπει.

Αραβαντινός: Δεν κατάλαβα κ. Ανδρουλάκη; Πώς μου πρέπει; Δεν το κατάλαβα Θα πρέπει να ντρέπομαι επειδή έκανα ερώτηση;

Ανδρουλάκης: Λόγω αυτού που είπατε σας απάντησα… Δεν είναι ερώτηση, είναι τοποθέτηση…

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ακούω ένα άλλο. Τον έχετε καλεσμένο αυτόν τον δημοσιογράφο εδώ πολλές φορές. Τον κ. Λακόπουλο, που έλεγε προχθές ότι δεν έχω κάνει μηνύσεις. (…) Εδώ ακούω πράγματα από ανθρώπους που δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι που στηρίζουν τη ΝΔ, απίθανες, αν θέλετε, προβοκάτσιες. (…) Μιλάω συγκεκριμένα, είχα ένα δημοσίευμα την Κυριακή και εσείς μου λέτε ότι χτυπάω περισσότερο το Documento από τη ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter