Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου πέρασε από την άρνηση στην αμηχανία

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου πέρασε από την άρνηση στην αμηχανία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χωρίς να διαψεύσει καμία πληροφορία και με τα περί «ρυπαρών δικτύων» να ανήκουν στο παρελθόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του Μεγάρου Μαξίμου για την εκκωφαντική επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento για τις δεκάδες παρακολουθήσεις μέσω Predator, έπειτα από τις ανακοινώσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο των μηνυμάτων συγκεκριμένων θεσμικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα SMS «παγίδες» που έλαβαν υπουργοί και δημοσιογράφοι – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Με… κολλημένη τη βελόνα στην «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στις σημαντικές αποκαλύψεις για το σύστημα παρακολούθησης υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων με το παράνομο λογισμικό Predator, με τον Παύλο Μαρινάκη ωστόσο να επιβεβαιώνει το κυβερνητικό αδιέξοδο, αφού ως κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκατέλειψε την γραμμή του προκατόχου του περί «ρυπαρών δικτύων».

Μία εβδομάδα μετά την επίσημη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από την ανακοίνωση της ΑΠΔΠΧ για πάνω από 350 μηνύματα SMS, με πάνω από 220 που περιείχαν παραπλανητικό σύνδεσμο ιστού, και τουλάχιστον 92 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, που δέχτηκαν την επίθεση του παράνομου λογισμικού, την Πέμπτη ήρθε δημοσίευμα του Inside Story να επιβεβαιώσει εις διπλούν τις προ μηνών αποκαλύψεις του Documento.

Το documentonews.gr έθεσε τα παραπάνω σε ερώτημά του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας τόσο τον σχολιασμό της κυβέρνησης για την επίσημη ανακοίνωση της Αρχής και για τα δημοσιεύματα, αλλά και απάντηση για το εάν προτίθεται να λάβει κάποια πρωτοβουλία, καθώς υπάρχουν και αιτήματα να προσέλθουν όσοι θεσμικοί παράγοντες έχουν ενημερωθεί από την Αρχη και να ενημερώσουν τη Βουλή.

«Όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, όπως σε κάθε υπόθεση, εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία είναι καλό να αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της» έσπευσε να απαντήσει λακωνικότατα και δίχως ουσιαστικές εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς όμως να διαψεύσει επ’ ουδενί κανένα σημείο των αποκαλύψεων.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Να μη γίνονται συνένοχοι οι νεοδημοκράτες που είναι θύματα υποκλοπών

Καθώς πλέον οι αποκαλύψεις πνίγουν το Μέγαρο Μαξίμου, επιμείναμε, τονίζοντας πως μόλις εχθές ακούσαμε στη Βουλή «τον κ. Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον κ. Χατζηδάκη. Ενημέρωσε μάλιστα και ο ίδιος πως τρεις φορές αποπειράθηκαν να μολύνουν το κινητό του», ελπίζοντας σε δεύτερο χρόνο σε κάποια απάντηση, μάταια ωστόσο.

«Νομίζω θα επιμείνω σε αυτό το οποίο σας απάντησα προηγουμένως» επέμεινε από την πλευρά του ο Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως «απάντησε και ο κ. Χατζηδάκης στην αντίστοιχη ερώτηση στη Βουλή», παραπέμποντας επί της ουσίας στην «απάντηση-μη απάντηση» του υπουργού Οικονομικών στα ερωτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Έρευνα για τον ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζητά η Βελντ – Μετά την επιβεβαίωση του Documento για τα «παγιδευμένα» SMS

«Λάβατε εσείς επιστολή;» τον ρώτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφού προηγουμένως γνωστοποίησε ότι έλαβε επιστολή από τον επικεφαλής της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ενημερώνοντάς τον πως έγιναν τρεις απόπειρες παγίδευσής του. Στην απάντησή του, ο υπουργός Χατζηδάκης επιχείρησε να ξεφύγει με γενικότητες, χωρίς όμως να διαψεύσει πως έλαβε και ο ίδιος σχετική επιστολή.

«Δεν θέλω να το κάνουμε κρητική βεντέτα» ισχυρίστηκε αρχικά και συμπλήρωσε ακόμα πιο γενικά, καταλήγοντας πως «Το θέμα διερευνάται σε όλες τις πτυχές του και σε εύλογο διάστημα θα βγουν πορίσματα, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αποκαλύψει πως ο κ. Χατζηδάκης ήταν ο στόχος 5046c της ΕΥΠ και παράλληλα ήταν θύμα του Predator.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter