Σκλάβοι

Σκλάβοι

Ολοταχώς στην εποχή των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκώ μας γυρίζει η κυβέρνηση του από ακροδεξιών αρχών ορμώμενου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας, το επόμενο βήμα ήταν ακόμα πιο εφιαλτικό. Νομιμοποιεί τη παιδική εργασία, για όλα τα παιδιά του βρίσκονται σε δομές φροντίδας (ορφανοτροφεία, προσφυγικές δομές κλπ) ανεξάρτητα εθνικότητας.

Στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης ο Μητσοτάκης και η παρέα του βρήκαν τον τρόπο να επαναφέρουν τη δουλεία σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και μόνο στη σκέψη, ότι θα παίρνουν 16χρονα και 17χρονα παιδιά από τις δομές και αντί να τα στέλνουν στο σχολείο, θα τα ρίχνουν βορά στα υπόγεια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, οι υγιώς σκεπτόμενοι εξανίστανται. Χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συμβάσεις εργασίας, για ένα κομμάτι ψωμί, βρήκε τον τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κατευνάσει τις διαμαρτυρίας των επαγγελματιών του τουρισμού για το ότι δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό να λειτουργήσουν τις μονάδες τους.

Βγήκε μάλιστα σε κανάλι ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Μαραβέγιας χωρίς αιδώ, να δικαιολογήσει όλη αυτή την αθλιότητα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» και ότι πρέπει «να γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πια φανερό ότι δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, αρκεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των φίλων και χορηγών της.
Καθώς έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί πρακτικές που μόνο την περίοδο των ναζί τις βρίσκουμε, είναι επιτακτική ανάγκη το δυνατόν γρηγορότερα να φύγει από την κυβέρνηση της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter