Σοβαρές ελλείψεις λαχανικών στη Βρετανία – «Φάτε… γογγύλια» λέει υπουργός και προκαλεί σάλο

Σοβαρές ελλείψεις λαχανικών στη Βρετανία – «Φάτε… γογγύλια» λέει υπουργός και προκαλεί σάλο

«Μη σκέφτεστε μόνο τα μαρούλια και τις ντομάτες, μπορείτε να φάτε και… γογγύλια», ήταν η σοκαριστική απάντηση – «πρόταση» της Τερίς Κόφι, υπουργού Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας, στις ελλείψεις λαχανικών που επικρατούν στην χώρα και οι οποίες ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη έναν μήνα.

Είχει προηγηθεί την Τετάρτη η είδηση πως ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco, ακολούθησε τους αντιπάλους Asda, Morrisons και Aldi στην επιβολή ορίων στα λαχανικά που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω της έλλειψής τους.

«Πολλοί άνθρωποι θα έτρωγαν γογγύλια αυτή τη στιγμή, αντί να σκέφτονται απαραίτητα… μαρούλια και ντομάτες», είπε, αναφερόμενη στο κονδυλώδες λαχανικό που παραδοσιακά διατίθεται στη Βρετανία αυτή την εποχή του χρόνου. Και πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις λαχανικών μπορεί να διαρκέσουν έως και ένα μήνα.

«Έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα, από τους αξιωματούχους μου έπειτα από συζήτηση με τους λιανοπωλητές του κλάδου, ότι η κατάσταση θα διαρκέσει περίπου άλλες δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εναλλακτικές επιλογές προμήθειας», ανέφερε, προκαλώντας δικαίως μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, φορείς και χρήστες κοινωνικών δικτύων.

Σημειώνεται ότι οι ελλείψεις έχουν επιδεινωθεί καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος έχει οδηγήσει σε μικρότερη παραγωγή σε θερμοκήπια στη Βρετανία και την Ολλανδία σε συνδυασμό με προβλήματα στη συγκομιδή στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική.

Πηγή: Bloomberg, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter