Σούπα η συνέντευξη Μητσοτάκη, τοξική η πολιτική του

Σούπα η συνέντευξη Μητσοτάκη, τοξική η πολιτική του

Όταν μια τηλεοπτική συνέντευξη κόβεται και ράβεται στα μέτρα του συνεντευξιαζόμενου η δημοσιογραφία μένει έξω από το στούντιο και οι εξυπηρετήσεις δίνουν τον τόνο. Αυτό έγινε και με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά: Ακολούθησε την αντιδημοσιογραφική πρακτική του… σεβασμού των επικοινωνιακών αναγκών του πρωθυπουργού οπότε η ουσία δεν μπήκε ούτε για μια στιγμή στα πλατώ της δημόσιας τηλεόρασης.

Όποιος άντεξε να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξη, η οποία ήταν ο ορισμός της άνευρης και «επίπεδης» συζήτησης»,  αντιλήφθηκε χωρίς δυσκολία ότι ο μόνος στόχος ήταν να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξουν και πρόωρες εκλογές, εάν το κλίμα παραγίνει «τοξικό» για τον Μητσοτάκη. Και, σε δεύτερο επίπεδο, ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να θεωρεί ότι μπορεί να θέσει ζήτημα πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας αφού «ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος».

Κατά τα άλλα όλα τα ζητήματα που καίνε τους πολίτες δεν απασχόλησαν τον ερωτώντα ή τον ερωτώμενο παρά απολύτως επιδερμικά, για τα μάτια του κόσμου. Έτσι πρέπει να μας αρκέσει η διαβεβαίωσή του ότι όλα όσα περνάμε, από την ακρίβεια που δεν αντέχεται μέχρι τους λογαριασμούς που μένουν απλήρωτοι,  είναι «εισαγόμενα» και δεν πρέπει να τα χρεώνουμε στον Μητσοτάκη.

Όσο για τα εθνικά θέματα και την επιθετικότητα της Άγκυρας, όλα υποτίθεται ότι θα πάνε καλύτερα γιατί «υπάρχουν συμμαχίες που θα ενεργοποιηθούν όταν χρειαστεί». Αυτό που δεν μας είπε ο βέβαιος για την θετική έκβαση όλων των ζητημάτων Κυρ. Μητσοτάκης και δεν «σκέφτηκε» να τον ρωτήσει ο Γ. Κουβαράς, είναι γιατί, αφού υπάρχουν αυτές οι «συμμαχίες»,  ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλά απλώς για ελληνοτουρκικές «διαφωνίες» και καλεί και τις δύο πλευρές να μην προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις! 

Με άλλα λόγια οι ερωτήσεις που έγιναν αλλά πολύ περισσότερο εκείνες που δεν τέθηκαν και έγιναν… γαργάρα και οι χλιαρές αν και εμφανώς προετοιμασμένες απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκάλυψαν, ακόμα μια φορά, την απουσία κάθε σχεδίου τόσο για τα άμεσα προβλήματα όσο και για το μέλλον της χώρας.

Γιατί για τον τωρινό πρωθυπουργό και όλη την κομπανία του Μαξίμου σχέδιο υπάρχει μόνο σε ό,τι αφορά τη δική τους και μόνο  ανέλιξη και προοπτική. Και αυτή είναι συνυφασμένη με την εξυπηρέτηση προσωπικών τους  «φίλων» και «συμμάχων».

Αυτό όμως είναι ο ορισμός της τοξικότητας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter