Σταϊκούρας για συντάξεις: Σήμερα δίνουν ψίχουλα, αλλά τάζουν αυξήσεις από του… χρόνου

Σταϊκούρας για συντάξεις: Σήμερα δίνουν ψίχουλα, αλλά τάζουν αυξήσεις από του… χρόνου

«Λαγούς με πετραχήλια» τάζουν στους συνταξιούχους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, καθώς η οργή ξεχειλίζει στους απόμαχους της δουλειάς από τις αυξήσεις-φιάσκο που θα έδιναν και που τελικά και περιορισμένες ήταν και τις έλαβαν μόνο οι μισοί περίπου από το σύνολο των συνταξιούχων.,
Ο Χρ. Σταικούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις. Ενδεικτικά θα πω ότι του χρόνου με βάση τον πληθωρισμό και τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης φέτος, θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%».

Αντί να τη δώσουν τώρα αυτή την υποτιθέμενη αύξηση, περιμένουν να τους ψηφίσουν μαζικά οι συνταξιούχοι για να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική άλλη μια τετραετία με κάλπικες υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούν.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «τα νέα μέτρα δεν ταράζουν την οικονομική ισορροπία», και ότι «βρήκαμε με ασφάλεια δημοσιονομικό χώρο» για τα 800 εκατ. των τελευταίων «παρεμβάσεων» στήριξης. Μόνο που ο όποιος δημοσιονομικός χώρος έχει προκύψει από τους άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους που δεν μειώνει η κυβέρνηση, από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και από τους καθηλωμένους μισθούς, την στιγμή που μια χούφτα ολιγάρχες σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και άλλους κρίσιμους κλάδους θησαυρίζουν.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα για τη διάσωση κατοικιών ευάλωτων νοικοκυριών, έχουν ενταχθεί 17.000 νοικοκυριά, ενώ προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα κατατεθεί τροπολογία για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Για να ενισχύσει τις κοινωνικές αυταπάτες ως προς την κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι «θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος». Είπε χαρακτηριστικά : «Εκτιμώ ότι στην πορεία του χρόνου, έτσι όπως κινείται η ελληνική οικονομία, θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος. Το πότε όμως θα προκύψει με ασφάλεια, είναι ένα άλλο στοιχείο. Εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, κανείς δεν είναι βέβαιος πως θα κινηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου και κυρίως του πετρελαίου, το οποίο έχει αρχίσει και αυξάνει. Διότι το β΄ τρίμηνο του 2023, και αυτό είναι μία ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, η ανάκαμψη της Κίνας μπορεί να έχει επιπτώσεις στο κόστος πετρελαίου. Άρα, πρέπει να έχουμε και εφεδρείες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε μπροστά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter