Στην Αθήνα η Λαγκάρντ για να δει αν έμεινε τίποτα όρθιο από τα μνημόνια

Στην Αθήνα η Λαγκάρντ για να δει αν έμεινε τίποτα όρθιο από τα μνημόνια

Φαντάσματα από το παρελθόν. Η σκληρή γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σήμερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (που ανεβάζει τα επιτόκια παρεμπιπτόντως) έφτασε στην Αθήνα, καθώς συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Έκανε «χαλαρό» περίπατο με τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της ΤτΕ, έφαγε ελληνική κουζίνα στη Μητροπόλεως και έβγαλαν selfie.

Ξεναγήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας, ήπιαν τα κοκτέιλ τους και έγραψε ένα «Efcharistó Yannis Stournaras and @BankofGreece for the warm welcome to Athens!»

Εμείς θυμόμαστε όχι μόνον τα μνημόνια και πώς τσάκισαν τη χώρα αλλά και τη λίστα Λαγκάρντ, τον περιβόητο κατάλογο σε μορφή CD που περιλάμβανε 2.059 Έλληνες καταθέτες στο παράρτημα της HSBC της Γενεύης. Τότε ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και είχε παραδοθεί στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το 2010.

Δεν θα ήταν γνωστός ο κατάλογος εάν δεν το είχε αποκαλύψει ο Κώστας Βαξεβάνης στο τότε περιοδικό Hot Doc, τον Οκτώβριο του 2012, προκαλώντας σεισμό.

Αυτά και πολλά θυμόμαστε από το όνομα Λαγκάρντ. Άγνωστο η ίδια τι συνειρμούς κάνει και αν έχουν πλέον σημασία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter