Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι «δωρεές» σε Youtubers – Ταυτοποιήθηκαν 21 άτομα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι «δωρεές» σε Youtubers – Ταυτοποιήθηκαν 21 άτομα

Έρευνα για την αποκάλυψη του δικτύου που βρίσκεται πίσω από τις κακοποιήσεις ευάλωτων ανθρώπων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη του «Hayate», αλλά και η αντίστοιχη του 42χρονου που έγινε πριν από μερικούς μήνες έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για άλλα πρόσωπα που φέρεται να έχουν εμπλοκή στις κακοποιήσεις.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν και οι «δωρητές», δηλαδή τα πρόσωπα εκείνα που πλήρωναν ποσά που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- έφταναν μέχρι και τα 200 ευρώ για να «παραγγείλουν» στους Youtubers να προβούν σε κακοποιητικές πράξεις εναντίον ευάλωτων ατόμων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ieidiseis.gr.

Για την υπόθεση του 42χρονου, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ταυτοποιήσεις 21 ατόμων (ανήλικοι έως 40 ετών) που φέρεται να συνδέονται με εκείνους που προσέφεραν ποσά για να κάνει πράξει τις αποτρόπαιες απαιτήσεις τους. Πλέον τα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη, ώστε να κριθεί εάν θα ασκηθούν διώξεις εις βάρος τους.

Διαβάστε επίσης: Hayate: Δίωξη για εμπορία ανθρώπων στον Youtuber – Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Στον εισαγγελέα ο γνωστός Youtuber – «Του έδιναν έως και 200 ευρώ για να μας χτυπάει» (Video)

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων στον «Hayate»

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε την Τετάρτη ο γνωστός Youtuber με το ψευδώνυμο «Hayate» όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων με τα οποία συνοικούσε. Ο 35χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι τα άτομα συμμετείχαν με τη συναίνεσή τους και εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα βίντεο είναι ΑμεΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter