Μπροστά από τη Βουλή με τα τρακτέρ οι αγρότες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Photos – Video)

Μπροστά από τη Βουλή με τα τρακτέρ οι αγρότες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Photos – Video)

Στο Σύνταγμα βρίσκονται από τις 14:00 οι αγρότες με τα πρώτα τρακτέρ να έχουν «παραταχθεί» μπροστά από τη Βουλή, ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Συνολικά, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας πάνω από 120 τρακτέρ. Παράλληλα, χιλιάδες αγρότες από όλη την επικράτεια φτάνουν στην Αθήνα με λεωφορεία και Ι.Χ. για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Τα τρακτέρ που βρίσκονται στο Σύνταγμα είχαν περάσει νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στο κέντρο της Αθήνας φτάνουν και οι αγρότες από τα κονβόι που ξεκίνησαν το πρωί από την Πελοπόννησο.

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή», επισημαίνει με νέα ενημέρωσή της η Τροχαία.

 

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στο πεζοδρόμιο απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για το κέντρο της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Λόγω διέλευσης των τρακτέρ στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιούνται διακοπές στις κάθετες οδούς. Η κυκλοφορία διεξάγεται για τα υπόλοιπα οχήματα από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται και στις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Η ΕΛΑΣ θα προχωρά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροποποιήσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, με:

  • προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη
  • αντίθετη ροή κυκλοφορίας των τρακτέρ σε οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας και Πανεπιστημίου ως το Σύνταγμα
  • προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας
  • διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
  • διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής (ροή της καθόδου ως την Σέκερη)
  • ροή κυκλοφορίας από την Ακαδημίας μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Μπήκαν στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ με αγρότες (Video)

Καθ’ οδόν προς την Αθήνα οι αγρότες – Πέρασαν τη Μαλακάσα τα πρώτα τρακτέρ (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter