Στον «αέρα» αποκαλύψεις για τον ρόλο της Γαλλίας στην ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ

Στον «αέρα» αποκαλύψεις για τον ρόλο της Γαλλίας στην ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ

Γαλλικά ΜΜΕ έκαναν έρευνα και αποκάλυψαν μυστικό ραντεβού των Νικολά Σαρκοζί και Μισέλ Πλατινί με αντιπροσωπεία του Κατάρ πριν από 12 χρόνια, στο οποίο εκτιμάται ότι συμφωνήθηκε η προώθηση της υποψηφιότητάς της αραβικής χώρας για το Μουντιάλ με αντάλλαγμα μεγάλες επενδύσεις στη Γαλλία.

Τις αποκαλύψεις, για τον ρόλο που είχε η Γαλλία στην επικράτηση της υποψηφιότητας του Κατάρ έναντι αυτής των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2010, έκαναν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Radio France» και το τηλεοπτικό δίκτυο «France 2». Το ρεπορτάζ κατέγραψε το καθεστώς διαπλοκής ανάμεσα στον τότε Γάλλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί και τους Σεΐχηδες του Κατάρ, σε αντάλλαγμα μια σειρά επενδύσεων στη Γαλλία. Ανάμεσά τους, η έλευση του QSI για την εξαγορά της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011 και η πώληση 24 αεροσκαφών Rafale στο Κατάρ το 2016. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιρροή που άσκησε ο τότε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί στην ψηφοφορία της FIFA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εννέα ημέρες πριν την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Σαρκοζί, Πλατινί δείπνησαν μαζί με τον Πρίγκηπα του Κατάρ, Ταμίμ Μπεν Χαμάμ Αλ Τανί και τον πρωθυπουργό του κράτους, Χαμάντ Μπεν Γιασέμ Αλ Τανί, σε μυστική συνάντηση στην προεδρική κατοικία στο «Ελιζέ». Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να αναλάβει το Κατάρ το Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Αγγλίας: Ο Κέιν θα φορέσει το περιβραχιόνιο «ONE LOVE» στο Μουντιάλ

Δεν είναι πόλο, είναι ποδόσφαιρο

Κατάρ: Μεγάλα πρόστιμα στους οπαδούς που δε θα φορούν μπλούζες

Μουντιάλ 2022: Μία «φούσκα» γεμάτη αίμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter