Στον «αέρα» η διεξαγωγή του debate – Ποια τα δεδομένα

Στον «αέρα» η διεξαγωγή του debate – Ποια τα δεδομένα

Τα στενά χρονικά περιθώρια για τον επανακαθορισμό του debate των πολιτικών αρχηγών, στο παρά πέντε των εκλογών της 25ης Ιουνίου, φαίνεται ότι… εργαλειοποιούνται από πλευρές που επιδιώκουν τη ματαίωσή του. Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της αναβολής της τηλεμαχίας μεταξύ των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εξαιτίας του εθνικού πένθους για την τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο, φαίνεται ότι διαμορφώνουν πεδίο αντίρροπων θέσεων και διαφορετικών προσεγγίσεων, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εξελίξεων σχετικά με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε επίσης: Αναβάλλεται το debate – Η Διακομματική Επιτροπή δεν κατέληξε σε νέα ημερομηνία

Φαίνεται ότι η ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ως ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας, αν και όλα είναι ανοιχτά. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «είναι η μόνη ρεαλιστική ημερομηνία».

«Είμαστε υπέρ της αναβολής και όχι της ματαίωσης», επισημαίνει στο documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έχει διατυπώσει την άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει το βράδυ της Πέμπτης η τηλεμαχία, λόγω πένθους για την τραγωδία στην Πύλο. Όμως, προφανώς διερμηνεύοντας ένα κλίμα αποφυγής της διαδικασίας της τηλεμαχίας προερχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ΝΔ τονίζουν το «όχι στη ματαίωση».

Από την πρώτη στιγμή, με επίκεντρο το τραγικό ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, προέταξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με συντονισμένο τρόπο τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, σημειώνοντας ότι για άλλη μια φορά οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Παράλληλα, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε ότι η η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, «διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα».

Το εθνικό πένθος αποτέλεσε τον λόγο για την έκτακτη σύγκλιση της διακομματικής επιτροπής υπό την υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να εξεταστεί από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων η αναβολή της τηλεοπτικής αναμέτρησης και ο καθορισμός νέας ημερομηνίας. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η τηλεμαχία. Αλλωστε κατά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους πολίτες μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν και κρίνει ότι το ντιμπέιτ αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας και σε ευρύτερο πεδίο στα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας τον απολογισμό της προηγούμενης τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την κάλπη τότε της 21ης Μαΐου 2023, την έχει αποτιμήσει θετικά. Μετά την πρώτη του παρουσία ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην τηλεμαχία του Μαΐου, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να επιζητά την νέα τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου 2025.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter