Στον «πάγο» το νοσοκομείο Μυτιλήνης με υπογραφή Μητσοτάκη

Στον «πάγο» το νοσοκομείο Μυτιλήνης με υπογραφή Μητσοτάκη

Την ώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και η χώρα σημειώνει χαμηλές θερμοκρασίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τα νοσοκομεία να παγώνουν. Ειδικότερα, ο θερμοστάτης της θέρμανσης στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, χαμήλωσε κι άλλο στο πλαίσιο των πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζονται σε όλο το δημόσιο τομέα με εντολή της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων.

Η εικόνα που έρχεται από το νοσοκομείο Μυτιλήνης σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται το stonisi.gr, είναι χαρακτηριστική: Οι ασθενείς το σαββατοκύριακο ήταν τυλιγμένοι με κουβέρτες που μοίραζε το προσωπικό του νοσοκομείου κυρίως στους θαλάμους του Παθολογικού. Συγκεκριμένα, πολίτες που βρέθηκαν στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, τόνισαν ότι το κρύο μέσα στους θαλάμους του Ιδρύματος ήταν ιδιαίτερα αισθητό και μάλιστα σε ορισμένα τμήματα όπως το παθολογικό οι νοσηλευόμενοι ζητούσαν από το προσωπικό επιπλέον κουβέρτες για να ζεσταθούν.

Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών είτε των διαμαρτυριών από το προσωπικό, τα καλοριφέρ του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά.

Ο Διοικητής του Βοστανείου Γιώργος Καμπούρης παραδέχθηκε ότι το Σαββατοκύριακο δεν είχε θέρμανση, ενώ σημείωσε ότι γίνεται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και των πολιτικών που εφαρμόζονται στο δημόσιο τομέα.

«Κατανοούμε την ανησυχία των συμπολιτών μας όμως θα πρέπει και αυτοί να κατανοήσουν ότι οι εποχές που είχαμε το θερμοστάτη στους 25 βαθμούς και άνοιγαν τα παράθυρα στους θαλάμους, έχουν παρέλθει. Προσπαθούμε στο πλαίσιο του δυνατού να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων τηρώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας. Ανάλογα μέτρα εξάλλου εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη. Είναι δύσκολο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τα γούστα θέρμανσης όλων των νοσηλευόμενων, κάνουμε όμως το αυτονόητο, περιορίζουμε τα έξοδά μας όπως κάνει και ο κάθε συμπολίτης μας στο σπίτι του.

Το νοσοκομείο έχει καυστήρα πετρελαίου, αναζητούμε ωστόσο τρόπους για οικονομικότερη θέρμανση του νοσοκομείου το επόμενο διάστημα».

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter