«Στριμώχνει» τον Μητσοτάκη η οργή των αγροτών – «Κόκκινη γραμμή» τα μπλόκα

«Στριμώχνει» τον Μητσοτάκη η οργή των αγροτών – «Κόκκινη γραμμή» τα μπλόκα

«Η δίκαιη κατανομή του πλούτου που δημιουργεί η ελληνική οικονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση διατήρησης κοινωνικής συνοχής. Και μιας αίσθησης ότι η κυβέρνηση με δίκαιο τρόπο διαχειρίζεται διαφορετικά αιτήματα π.χ. ότι τα δίνει όλα σε κάποιους που έχουν τη δύναμη να διαδηλώνουν ή να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ» ανέφερε στη χθεσινή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πλέον, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί εκ νέου τον κοινωνικό αυτοματισμό, φανερώνοντας ότι είναι σε μεγάλο αδιέξοδο, μετά και την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κατεβαίνοντας με τα τρακτέρ ακόμη και στην Αθήνα, την επόμενη εβδομάδα.

«Ότι δώσαμε, δώσαμε»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δισ. σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά». Γίνεται σαφές για άλλη μία από την κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή στον αγροτικό κόσμο.

Σε συνεχή επαφή Μαξίμου και Χρυσοχοΐδης

Επίσης, από το Μαξίμου δηλώνουν ότι η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι το κλείσιμο των εθνικών δρόμων, καθώς όπως υποστηρίζουν «κανείς δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες».

Μάλιστα, το Μαξίμου είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων εκθέτει την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μετρήσιμου πολιτικού κόστους.

Στο παιχνίδι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές

Μπορεί στο δημόσιο λόγο η κυβέρνηση να αναφέρει ότι δεν θα δεχτεί το κλείσιμο των μεγάλων οδικών αρτηριών, όμως παρασκηνιακά κινείται με σκοπό να «ξεφουσκώσουν» οι αγροτικές κινητοποιήσεις, και για αυτό προσπαθούν μέσω των «γαλάζιων» συνδικαλιστών, να ζυμώσουν στο εσωτερικό των αγροτών γραμμή υποχώρησης, καθώς όπως λένε όταν θα αποτυπωθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τότε θα καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι καλύτερη. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης με τους αγρότες λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, ενέχει πολλούς κινδύνους για την κυβέρνηση, εάν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι το επόμενο διάστημα η «κοινή γνώμη» θα στραφεί εναντίον των αγροτών.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία Μητσοτάκη για να αποτραπεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Υπό την πίεση των αγροτών η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναβάλλει» τη συμφωνία Mercosur με τη Νότια Αμερική

Στριμωγμένη η ΝΔ μπροστά σε αγρότες, φοιτητές και γάμο ομοφύλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter