Σχολεία: Τι ισχύει για τις απουσίες λόγω κορονοϊού και γρίπης – Η νέα εγκύκλιος

Σχολεία: Τι ισχύει για τις απουσίες λόγω κορονοϊού και γρίπης – Η νέα εγκύκλιος

Εγκύκλιο που αφορά τις απουσίες των μαθητών λόγω των εποχιακών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων, εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες τριών έως πέντε ημερών, οι οποίες οφείλονται σε νόσηση από γρίπη αλλά και κορονοϊό.

Η έναρξη ισχύος της εγκυκλίου τοποθετείται από την 1η Νοεμβρίου του 2023 με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2024.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες εν μέσω κορονοιού και γρίπης – Τι ισχύει για μάσκες και απουσίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter