Σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς: Το Κατάρ διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή

Σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς: Το Κατάρ διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή

Εν μέσω της σοβαρά εντεινόμενης πολεμικής κατάστασης στο ταραχώδες Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, δημοσιεύματα σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι διαμεσολαβητές του Κατάρ πραγματοποίησαν επείγουσες κλήσεις με τη Χαμάς.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, οι εκκλήσεις έγιναν σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί την ελευθερία των ισραηλινών γυναικών και παιδιών που πάρθηκαν όμηροι από τη Χαμάς και κρατήθηκαν στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις από μεσολαβητές από το Κατάρ διεξάγονται σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες από το βράδυ του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι η ηγετική ομάδα της Χαμάς δρα από το Κατάρ, όπου βρήκε καταφύγιο μετά την εκδίωξη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Επαφές αραβικών χωρών με Χαμάς

Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που επικεντρώνονται στην απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές. Επιπλέον, ο ακριβής αριθμός των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα παραμένει επίσης ασαφής, ενώ ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περίπου 100 άτομα.

Σύμφωνα με έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο, το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν εμπεδώσει επαφή με την ισλαμιστική οργάνωση, αλλά η ένταση των μαχών κάνει δύσκολη οποιαδήποτε ενδεχόμενη λύση. Η πηγή που μίλησε στο δημοσίευμα, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε: «Δεν υπήρξε συμφωνία για επιμελητεία ή μηχανισμός για την απελευθέρωση».

Έκκληση για ιατρική βοήθεια

Παράλληλα, οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τον απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων να εκτιμάται σε πάνω από 700 άτομα. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση για έναν «ασφαλή διάδρομο ώστε να εξασφαλιστεί η είσοδος έκτακτης ιατρικής βοήθειας» στα νοσοκομεία της Γάζας. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποκόψει εντελώς τη Γάζα από την παροχή νερού, ρεύματος και τροφίμων, λίγο πριν κηρύξει την «ολοκληρωτική πολιορκία» του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς – Το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο του φράκτη

Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας για τους πολίτες στη Γάζα» (Video)

Διεθνής Τύπος: Πώς υποδέχονται τα αμερικανικά ΜΜΕ το αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή

Μέση Ανατολή: Αλαλούμ στην Ε.Ε με την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους – Τι συνέβη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter