Συνάντηση Κασσελάκη με Γεωργία Λαλέ: «Άλλοι υποκλίνονται στα συμφέροντα και άλλοι στο δίκιο των ανθρώπων»

Συνάντηση Κασσελάκη με Γεωργία Λαλέ: «Άλλοι υποκλίνονται στα συμφέροντα και άλλοι στο δίκιο των ανθρώπων»

Με τη Γεωργία Λαλέ που δέχτηκε λογοκρισία από την κυβέρνηση για το έργο της, την ελληνική ροζ-λευκή σημαία, συναντήθηκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα συναντήθηκα με τη Γεωργία Λαλέ. Την εικαστικό που ανέδειξε μέσω της Τέχνης τις τρομακτικές διαστάσεις της έμφυλης βίας στην Ελλάδα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Γεραπετρίτη:

«Ο υπουργός των υποκλίσεων στον Ερντογάν, αποφάσισε να λογοκρίνει την Τέχνη και να υποκλιθεί εκείνες τις ημέρες στην Ακροδεξιά. Ο καθένας διαλέγει που “υποκλίνεται”. Άλλοι μπρος στα συμφέροντα και τους συμβιβασμούς, άλλοι στην Τέχνη και το δίκιο των ανθρώπων».

Το έργο και η αποκαθήλωση

Το έργο της Γεωργίας Λαλέ, «Ενοχή της Γειτονιάς», επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας. Η ροζ ελληνική σημαία που δημιουργήθηκε από σεντόνια, τα οποία έκαναν δωρεά γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, αποκαθηλώθηκε από το ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών, θεωρούμενη ως «προσβλητική» για το εθνικό σύμβολο.

«Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε το έργο μου: Τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία στην Ελλάδα και παγκοσμίως» είχε πει η ίδια μετά την αποκαθήλωση του έργου της.

Διαβάστε επίσης: Στο χακί ο Στέφανος Κασσελάκης – «Δεν επιθυμώ ειδική μεταχείριση» λέει στους συνεργάτες του

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter