Συνάντηση Κασσελάκη με τον Κινέζο πρέσβη

Συνάντηση Κασσελάκη με τον Κινέζο πρέσβη

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ, είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δύο τους συνομίλησαν για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών και ευρωκινεζικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις αρχές των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία που έχει η κινεζική επένδυση της COSCO στον ευρύτερο Πειραιά, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρχει απόλυτος σεβασμός των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή και της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία της εταιρείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής με τρόπο που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα σε σχέση με τους τομείς της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, συζήτησαν για την σημασία που έχει ο διάλογος με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση και η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Ευχαρίστησε τέλος τον Πρέσβη για τις θέσεις της Κίνας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου και ειδικά του δίκαιου της θάλασσας για τις διεθνείς σχέσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter