ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα η Υγεία – Καταγγέλλει «προφάσεις εν αμαρτίαις» του Αδωνη Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα η Υγεία – Καταγγέλλει «προφάσεις εν αμαρτίαις» του Αδωνη Γεωργιάδη

Την απόφαση να νομιμοποιήσει το φακελάκι πήρε ο Άδωνης Γεωργιάδης, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται επί πληρωμή. Με απλά λόγια, το ΕΣΥ φτιάχνει μια λίστα χειρουργείων, όχι με βάση τη σοβαρότητα της υγείας των ασθενών, αλλά με βάση την τσέπη τους.

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές του συστήματος Υγείας, που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται δύο ταχύτητες ασθενών» τόνισε στην εισήγησή του στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης, αναδεικνύοντας ένα θέμα στο οποίο θα επενδύσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα και το οποίο είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προτείνει τον διπλασιασμό των αμοιβών των υγειονομικών.

«Να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία»

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα απογευματινά χειρουργεία η κυβέρνηση νομιμοποιεί περαιτέρω το φακελάκι και το παραεμπόριο, μετακυλίεται το κόστος στην τσέπη του ασθενή, αφού ο καθένας μπροστά στον πόνο του θα μπει στον πειρασμό να πληρώσει, γιατί υποτίθεται ότι τελειώνει αμέσως, καταλύοντας ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ» τονίζει ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγωτόπουλος και συμπληρώνει:

«Η λύση είναι μία: να στελεχωθεί το ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τη Συνταγματικά προβλεπόμενη ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Υγείας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις Αδώνιδος και Κυριάκου Μητσοτάκη».

Έντονες παρεμβάσεις Πολάκη

«Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνη Γεωργιάδη που απέλυσε 6.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία στον Άγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί δεν με ρωτάτε για τη βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο που είναι κλειστή εδώ και έξι μήνες;» είπε ο Παύλος Πολάκης, απατώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο στην Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίοι τον ρώτησαν για τη φημολογούμενη κόντρα του με τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέδειξε μέσω social media τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εξακολουθούν να μεταφέρονται οι ασθενείς στο Σωτηρία. «Οι χώροι που προσεγγίζει το ασθενοφόρο δεν διαθέτουν στέγαστρο προστασίας από τη βροχή, ενώ ο ασθενής κουκουλώνεται με νάιλον για τη μεταφορά του με το υπό κατάρρευση ασθενοφόρο, το οποίο δεν διαθέτει καν θέρμανση στην καμπίνα ασθενή» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Σωτηρία» – Καταγγελία Πολάκη για το υπουργείο Υγείας που δεν ασχολείται (Video)

Στη δημοσιότητα κρίσιμα ζητήματα

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα το κλείσιμο της Γ’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ. Παπανικολάου, λόγω έλλειψης ιατρών. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ΜΕΘ ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» εν μέσω πανδημίας, και στοίχισε 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή, την καταγγελία σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Βηματοδοτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. «Η αναφορά συνοδεύεται από το έγγραφο της καταγγελίας, όπου περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος που ουσιαστικά “μεθοδεύτηκε” η αναστολή λειτουργίας του εν λόγω βηματοδοτικού τμήματος, με τους υπεύθυνους να “νίπτουν τας χείρας τους” επικαλούμενοι “γραφειοκρατικά κωλύματα”» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μία από τις δραματικές συνέπειες της κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου flyover στη Θεσσαλονίκη είναι και το γεγονός, ότι έχει τριπλασιαστεί ο χρόνος που απαιτείται για να μεταβεί ένα ασθενοφόρο για την παραλαβή ασθενούς και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο» τονίζουν οι βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλούν τον υπουργό Μεταφορών να πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναί ότι ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης έχει καταγγείλει ότι ξεκίνησε ένα μεσημέρι από το Κορδελιό για να παραλάβει επείγον περιστατικό και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο της Ευκαρπίας παρέμεινε στάσιμος 30 ολόκληρα λεπτά. Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κινδύνεψε η ζωή του ασθενούς…

Διαβάστε επίσης: Φτώχεια και αποκλεισμοί για το 30% των παιδιών στην Ελλάδα

ΕΣΥ υπό διάλυση: «Οδύσσεια» για έγκυο που αιμορραγούσε – Μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο λόγω έλλειψης ΜΕΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter