Τα γυρίζει ο Άδωνης για την ανωνυμία όσων αισχροκερδούν μετά την κατακραυγή – Τώρα τους λέει «μαυραγορίτες»

Τα γυρίζει ο Άδωνης για την ανωνυμία όσων αισχροκερδούν μετά την κατακραυγή – Τώρα τους λέει «μαυραγορίτες»

Μόλις χθες ήταν που ο Άδωνης Γεωργιάδης επικαλούνταν το «κράτος δικαίου» προκειμένου να μη δώσει στη δημοσιότητα το ονόματα των σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών. Σήμερα, ωστόσο, μετά το σάλο που προκλήθηκε αφού προσπάθησε να καλύψει τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τη γνωστή του κωλοτούμπα και εμφανίστηκε υπέρμαχος της δημοσίευσης των ονομάτων που στέκεται στο πλευρό των καταναλωτών κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «μαυραγοριτισμό».

Αφού, λοιπόν, το ξανασκέφτηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης και βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε προανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής νομοθετική ρύθμιση για την «προστασία του καταναλωτή» από την αισχροκέρδεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει έρθει η ώρα να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας» και πως «αυτήν τη στιγμή, για μένα την ώρα του πολέμου, η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής και προς τις επιχειρήσεις και προς τους δικαστές που θα κληθούν να κρίνουν τη διάταξη, κρίνουμε ότι οι έκτακτες συνθήκες του πολέμου δεν μας επιτρέπουν να δρούμε πυροσβεστικά αλλά πρέπει να δράσουμε προληπτικά. Θα φέρουμε διάταξη, κατά πρότυπα της διάταξης λόγω covid, για να μπορεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιεί τις επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας. Πάντα θα υπάρχει επιφύλαξη της όποιας δικαστικής απόφασης της διοικητικής αυτής πράξεως από το δικαστήριο. Όμως αυτήν τη στιγμή, για μένα την ώρα του πολέμου, η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός. Είμαστε σε εποχή που δεν μπορεί κανένας να βγάζει περισσότερο κέρδος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπάρχει παγκόσμιος πληθωρισμός και ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εισαγόμενη ακρίβεια και πάνω σε αυτό να πατάει για να κερδίζει περισσότερα χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει διάταξη στο πρότυπο εκείνης για τον κορωνοϊό που θα δίνει το δικαίωμα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιεί τις επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης έρχεται μία μόλις ημέρα αφότου 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του αν. τομεάρχη Οικονομικών και βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη ζητούν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών τη δημοσιοποίηση των στοιχείων παραβατών από τους ελέγχους για αισχροκέρδεια.

Διαβάστε επίσης

Nέα χυδαιότητα Άδωνη: Συνέκρινε τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου (Video)

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter