Τα συνωμοσιολογικά σεμεδάκια της Φώφης Γεννηματά

Τα συνωμοσιολογικά σεμεδάκια της Φώφης Γεννηματά

Την Εισαγγελία Διαφθοράς και το Documento στοχοποιεί η Φώφη Γεννηματά, πλάθοντας σενάρια συνωμοσίας και εξαπολύοντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες που επιρρίπτουν οι εισαγγελείς στο βουλευτή της, Ανδρέα Λοβέρδο.

Διαβάστε ακόμα: #Novartis-Gate: Φειδωλός ο Λοβέρδος για τον επώνυμο μάρτυρα που τον «έκαψε», βολές κατά ριπάς εναντίον της κυβέρνησης

Παραθέτουμε αυτούσια όσα είπε η Φ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής λίγο πριν την άρση ασυλίας του Αν. Λοβέρδου:

«Η υπόθεση στήνεται πάλι “σταυροβελονιά”. Σε μια σπάνια ενορχήστρωση εισαγγελίας και κίτρινου Τύπου.

Στις 4 Απριλίου μάρτυρας εμφανίζεται και επαναλαμβάνει τις ίδιες αερολογίες που χωράνε σε σακίδιο πλάτης… χωρίς να προσθέσει τίποτε. « Από κύκλους της αγοράς μου είχε μεταφερθεί»… «Σύμφωνα με πληροφορίες» και άλλα τόσο ακριβή και συγκεκριμένα…

Την επόμενη ημέρα το Documento ανακοινώνει την προσέλευση του μάρτυρα και προαναγγέλλει διαβίβαση φακέλου στη Βουλή.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, μέσα σε μία μόλις ημέρα, συντελούνται όλες οι αναγκαίες πράξεις για τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, η Εισαγγελέας Διαφθοράς και η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόλαβαν και μελέτησαν όλοι, την ίδια ημέρα τη δικογραφία και έκριναν, όλοι την ίδια ημέρα, ότι πρέπει η υπόθεση να διαβιβαστεί στη Βουλή. Όλα με ταχύτητα φωτός.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία κινούνται με ρυθμούς χελώνας».

Διαβάστε ακόμα: Στο δρόμο προς τον εισαγγελέα Λοβέρδος – Σαλμάς, άρθηκαν οι ασυλίες τους

Η πραγματικότητα

Αφού λοιπόν η κα Γεννηματά προτιμά την ορολογία του κεντήματος, ας μιλήσουμε για το απροκάλυπτο κέντημα της υπερασπιστικής γραμμής του πρώην υπουργού της.

Αναφέρεται στον μάρτυρα Ν. Μανία, ο οποίος επωνύμως κατέθεσε στην Εισαγγελία όσα γνώριζε λόγω του νευραλγικού ρόλου που διαδραμάτιζε στη διαδικασία τιμολόγησης του φαρμάκου. Πριν πάμε στην ουσία να ενημερώσουμε την κα Γεννηματά πως όταν έφυγε ο Ν. Μανίας από το υπουργείο Υγείας παίρνοντας μαζί του το λογισμικό τιμολόγησης των φαρμάκων, κατέρρευσε το υπουργείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πινγκ – πονγκ που έπαιζε ο Μ. Σαλμάς με τον ΕΟΦ για την ανάληψη της αρμοδιότητας τιμολόγησης του φαρμάκου. Οπότε, καλό θα ήταν να ρωτήσει κάποια στιγμή τον κ. Λοβέρδο για τη βαρύτητα των αρμοδιοτήτων του Μανία και να μην αρκείται στην εικόνα του «παρατρεχάμενου» που προσπαθεί να του προσδώσει ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός.

Κατηγορεί το Documento και την Εισαγγελία ότι «σταυροβελονιά» στήνουν τις εξελίξεις για την επικείμενη κατάθεση του Αν. Λοβέρδου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μόνο που για κακή της τύχη δεν έχει διαβάσει καν το δημοσίευμα που επικαλείται. Στο πρωτοσέλιδο του Documento «Νέος μάρτυρας καίει Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνη Γεωργιάδη», το οποίο και κυκλοφόρησε στις 7/4 και όχι στις 5/4 όπως θέλει να πιστεύει, σημειώνεται ότι ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2018, έχοντας δώσει συνολικά οκτώ καταθέσεις.

Για το γεγονός δε ότι δημοσιεύσαμε το ενδεχόμενο διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή, ενημερώνουμε την Φ. Γεννηματά ότι έρχεται δεύτερη σε αυτή τη σκυταλοδρομία. Πρώτος διδάξας της πρωτοφανούς πρακτικής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που μας εγκαλούσε γιατί δημοσιεύουμε πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από την ίδια την πραγματικότητα. Οπότε, αν θέλει να κάνει τη διαφορά η κα Γεννηματά μπορεί να μας συγχαρεί για τα έγκριτα ρεπορτάζ μας, διαβάζοντάς τα τουλάχιστον πριν προσπαθήσει ασκήσει κριτική. Άλλωστε η Βουλή βοούσε για την εξέλιξη αυτή πολύ πριν από το δημοσίευμα του Documento.

Τέλος, όσον αφορά τα όσα υπονοεί για τη Δικαιοσύνη και τους ρυθμούς αυτής, τα αφήνουμε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία φανταζόμαστε ότι δεν θα αφήσει να αιωρούνται τέτοιες κατηγορίες εναντίον ανώτερων και ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών από μία πολιτικό αρχηγό. Πάντως, όπως αποδεικνύεται, η κα Γεννηματά εκτός του τι σημαίνει «ψήφος κατά συνείδηση» αγνοεί και την έννοια της φράσης «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη: #Novartis_Gate: Νέος μάρτυρας τυλίγει σε 25.000 έγγραφα Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνη Γεωργιάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter